Eten en koken, in Marokko zijn ze er dol op. Typisch Marokkaanse ingrediënten zijn pruimen, amandelen, lamsvlees en natuurlijk kuiden als saffraan en koriander. Stoof ze in in een tajine tot een geurig stoofpotje.

Kleurige kruiden
De Marokkaanse keuken heeft invloeden van zowel de mediterrane als de Afrikaanse keuken De typisch Marokkaanse smaak komt van de kruiden. Denk aan verse koriander, saffraan, anijs, gember, kurkuma en peper.  
De Marokkaanse gerechten smaken niet alleen heerlijk, ze zien er ook geweldig uit, want aan de presentatie wordt veel tijd besteed. Bij een maaltijd staan er dan ook prachtig opgemaakte schalen op tafel. Eten mag met je handen.

Tajine
Denk je aan Marokkaans eten, dan denk je meteen aan de heerlijkste stoofschotels die onder een ‘hoedje’ vandaan komen: de tajine. De stoofschotel in deze aardewerken pan zitten vol pruimen, amandelen, lams- of kippenvlees. Zet zelf eens zo’n vrolijke pan op tafel en varieer er op los. Maak bijvoorbeeld een kruidige kiptajine met courgette en ras el hanout.

Couscous
Wat rijst is voor Aziatische landen en aardappelen voor ons zijn, is couscous voor Marokko. Deze kleine deegbolletjes mix je heerlijk door een salade, ovenschotel of combineer je bijvoorbeeld met granaatappels en limoen.
Een etentje wordt afgesloten met thee. Marokkanen zijn namelijk echte theeleuten. Ze drinken de hele dag door thee, vooral verse muntthee. Theeschenken is bijna een kunstvorm: door de straal van grote hoogte te schenken, komt er en prachtige schuimlaag op de thee. Hoe hoger, hoe beter!

Lees meer

Marokkaanse recepten (66)

sorteer op
recept Ma­rok­kaan­se pom­poen­ta­ji­ne met kik­ker­erw­ten

Ma­rok­kaan­se pom­poen­ta­ji­ne met kik­ker­erw­ten

30 min.
(189)
recept Spelt­cous­cous met ver­se krui­den en gra­naat­ap­pel

Spelt­cous­cous met ver­se krui­den en gra­naat­ap­pel

10 min.
(24)
recept Lin­zen­soep met bleek­sel­de­rij

Lin­zen­soep met bleek­sel­de­rij

25 min.
(907)
recept Cous­cous ver­se fala­fel en ha­ris­sayog­hurt

Cous­cous ver­se fa­la­fel en ha­ris­say­og­hurt

13 min.
(94)
recept Groen­te­ta­ji­ne met cous­cous

Groen­te­ta­ji­ne met cous­cous

35 min.
(144)
recept Bas­til­la met kip

Bas­til­la met kip

1 u. 55 min.
(117)
recept Ge­ma­ri­neer­de ka­bel­jauw

Ge­ma­ri­neer­de ka­bel­jauw

50 min.
(140)
recept Lam­sta­ji­ne met prui­men

Lam­sta­ji­ne met prui­men

1 u. 30 min.
(179)
recept Noord-Afri­kaan­se ge­hakt­bal­le­tjes met yog­hurt­dip

Noord-Af­ri­kaan­se ge­hakt­bal­le­tjes met yog­hurt­dip

50 min.
(233)
recept Ma­rok­kaan­se cous­cous met ge­hakt en wit­te kaas

Ma­rok­kaan­se cous­cous met ge­hakt en wit­te kaas

20 min.
(88)
recept Ma­rok­kaan­se ci­troen­bo­ter

Ma­rok­kaan­se ci­troen­bo­ter

55 min.
(14)
recept Ma­rok­kaan­se groen­te­sa­la­de

Ma­rok­kaan­se groen­te­sa­la­de

25 min.
(46)
recept Ma­rok­kaan­se run­der­stoof

Ma­rok­kaan­se run­der­stoof

3 uur
(82)
recept Ma­rok­kaan­se lams­stoof­scho­tel

Ma­rok­kaan­se lams­stoof­scho­tel

1 u. 40 min.
(113)
recept Ma­rok­kaan­se stoof­scho­tel met groen­ten

Ma­rok­kaan­se stoof­scho­tel met groen­ten

1 uur
(102)
recept Fi­lo­deeg­drie­hoek­jes met wit­te kaas

Fi­lo­deeg­drie­hoek­jes met wit­te kaas

1 uur
(99)
recept Cous­cous met kip

Cous­cous met kip

15 min.
(146)
recept Ma­rok­kaan­se krui­den voor vlees

Ma­rok­kaan­se krui­den voor vlees

15 min.
(9)
recept Ge­ma­ri­neer­de ka­bel­jauw op z'n Ma­rok­kaans

Ge­ma­ri­neer­de ka­bel­jauw op z'n Ma­rok­kaans

1 u. 20 min.
(46)
recept Krui­di­ge kip­ta­ji­ne met cous­cous

Krui­di­ge kip­ta­ji­ne met cous­cous

15 min.
(522)
recept Ma­rok­kaan­se stamp­pot

Ma­rok­kaan­se stamp­pot

45 min.
(1.089)
recept Ha­ri­ra met ge­hakt

Ha­ri­ra met ge­hakt

25 min.
(111)
recept Kip­dijstoof met cous­cous

Kip­dijstoof met cous­cous

15 min.
(54)
recept Ma­rok­kaan­se lin­zen­scho­tel met ge­gril­de chi­po­la­ta

Ma­rok­kaan­se lin­zen­scho­tel met ge­gril­de chi­po­la­ta

25 min.
(11)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.