Eten en koken, in Marokko zijn ze er dol op. Typisch Marokkaanse ingrediënten zijn pruimen, amandelen, lamsvlees en natuurlijk kuiden als saffraan en koriander. Stoof ze in in een tajine tot een geurig stoofpotje.

Kleurige kruiden
De Marokkaanse keuken heeft invloeden van zowel de mediterrane als de Afrikaanse keuken De typisch Marokkaanse smaak komt van de kruiden. Denk aan verse koriander, saffraan, anijs, gember, kurkuma en peper.  
De Marokkaanse gerechten smaken niet alleen heerlijk, ze zien er ook geweldig uit, want aan de presentatie wordt veel tijd besteed. Bij een maaltijd staan er dan ook prachtig opgemaakte schalen op tafel. Eten mag met je handen.

Tajine
Denk je aan Marokkaans eten, dan denk je meteen aan de heerlijkste stoofschotels die onder een ‘hoedje’ vandaan komen: de tajine. De stoofschotel in deze aardewerken pan zitten vol pruimen, amandelen, lams- of kippenvlees. Zet zelf eens zo’n vrolijke pan op tafel en varieer er op los. Maak bijvoorbeeld een kruidige kiptajine met courgette en ras el hanout.

Couscous
Wat rijst is voor Aziatische landen en aardappelen voor ons zijn, is couscous voor Marokko. Deze kleine deegbolletjes mix je heerlijk door een salade, ovenschotel of combineer je bijvoorbeeld met granaatappels en limoen.
Een etentje wordt afgesloten met thee. Marokkanen zijn namelijk echte theeleuten. Ze drinken de hele dag door thee, vooral verse muntthee. Theeschenken is bijna een kunstvorm: door de straal van grote hoogte te schenken, komt er en prachtige schuimlaag op de thee. Hoe hoger, hoe beter!

Lees meer

Ma­rok­kaan­se re­cep­ten (60)

sorteer op
recept Speltcouscous met verse kruiden en granaatappel

Spelt­cous­cous met ver­se krui­den en gra­naat­ap­pel

(24)
10 min.
recept Marokkaanse balletjes met knoflooksaus

Ma­rok­kaan­se bal­le­tjes met knof­look­saus

(32)
15 min.
recept Groentestoof met parelcouscous

Groen­te­stoof met pa­rel­cous­cous

(444)
30 min.
recept Marokkaanse visstoof

Ma­rok­kaan­se vis­stoof

(183)
20 min.
recept Marokkaanse pompoentajine met kikkererwten

Ma­rok­kaan­se pom­poen­ta­ji­ne met kik­ker­erw­ten

(186)
30 min.
recept Filodeegdriehoekjes met witte kaas

Fi­lo­deeg­drie­hoek­jes met wit­te kaas

(99)
1 uur
recept Marokkaanse appeltaart

Ma­rok­kaan­se ap­pel­taart

(143)
1 u. 40 min.
recept Kippenpastei

Kip­pen­pas­tei

(28)
2 u. 45 min.
recept Lamskoteletjes met ras el hanout

Lams­ko­te­le­tjes met ras el han­out

(45)
35 min.
recept Gemarineerde kabeljauw op z'n Marokkaans

Ge­ma­ri­neer­de ka­bel­jauw op z'n Ma­rok­kaans

(46)
1 u. 20 min.
recept Brik met gamba-tonijnvulling

Brik met gam­ba-to­nijn­vul­ling

(19)
3 u. 10 min.
recept Pittige bulgur

Pit­ti­ge bul­gur

(75)
15 min.
recept Tajine met aubergine

Ta­ji­ne met au­ber­gi­ne

(222)
45 min.
recept Marokkaanse couscoussalade

Ma­rok­kaan­se cous­cous­sa­la­de

(435)
20 min.
recept Bastilla met kip

Bas­til­la met kip

(115)
1 u. 55 min.
recept Amandelkokoskoekjes

Aman­del­ko­kos­koek­jes

(56)
40 min.
recept Chabakia (honingkoekjes)

Cha­ba­kia (ho­ning­koek­jes)

(36)
1 u. 20 min.
recept Marokkaanse groentestoofpot met kikkererwten

Ma­rok­kaan­se groen­te­stoof­pot met kik­ker­erw­ten

(308)
30 min.
recept Honing-griesmeelcakejes met sinaasappelsiroop

Ho­ning-gries­meel­ca­ke­jes met si­naas­ap­pel­si­roop

(37)
50 min.
recept Noord-Afrikaanse gehaktballetjes met yoghurtdip

Noord-Afri­kaan­se ge­hakt­bal­le­tjes met yog­hurt­dip

(228)
50 min.
recept Marokkaanse couscous met gehakt en witte kaas

Ma­rok­kaan­se cous­cous met ge­hakt en wit­te kaas

(88)
20 min.
recept Marokkaanse couscous met verse kruiden en granaatappel

Ma­rok­kaan­se cous­cous met ver­se krui­den en gra­naat­ap­pel

(181)
30 min.
recept Couscous met geroosterde groenten

Cous­cous met ge­roos­ter­de groen­ten

(45)
1 u. 5 min.
recept Amandelkoekjes

Aman­del­koek­jes

(61)
25 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.