Eten en koken, in Marokko zijn ze er dol op. Typisch Marokkaanse ingrediënten zijn pruimen, amandelen, lamsvlees en natuurlijk kuiden als saffraan en koriander. Stoof ze in in een tajine tot een geurig stoofpotje.

Kleurige kruiden
De Marokkaanse keuken heeft invloeden van zowel de mediterrane als de Afrikaanse keuken De typisch Marokkaanse smaak komt van de kruiden. Denk aan verse koriander, saffraan, anijs, gember, kurkuma en peper.  
De Marokkaanse gerechten smaken niet alleen heerlijk, ze zien er ook geweldig uit, want aan de presentatie wordt veel tijd besteed. Bij een maaltijd staan er dan ook prachtig opgemaakte schalen op tafel. Eten mag met je handen.

Tajine
Denk je aan Marokkaans eten, dan denk je meteen aan de heerlijkste stoofschotels die onder een ‘hoedje’ vandaan komen: de tajine. De stoofschotel in deze aardewerken pan zitten vol pruimen, amandelen, lams- of kippenvlees. Zet zelf eens zo’n vrolijke pan op tafel en varieer er op los. Maak bijvoorbeeld een kruidige kiptajine met courgette en ras el hanout.

Couscous
Wat rijst is voor Aziatische landen en aardappelen voor ons zijn, is couscous voor Marokko. Deze kleine deegbolletjes mix je heerlijk door een salade, ovenschotel of combineer je bijvoorbeeld met granaatappels en limoen.
Een etentje wordt afgesloten met thee. Marokkanen zijn namelijk echte theeleuten. Ze drinken de hele dag door thee, vooral verse muntthee. Theeschenken is bijna een kunstvorm: door de straal van grote hoogte te schenken, komt er en prachtige schuimlaag op de thee. Hoe hoger, hoe beter!

Lees meer

Marokkaanse recepten (68)

sorteer op
recept Cous­cous met sho­ar­ma en sper­zie­bo­nen

Cous­cous met sho­ar­ma en sper­zie­bo­nen

10 min.
(65)
recept Oven­ge­roos­ter­de pom­poen­stamp­pot met ro­de ui & licht­pit­ti­ge kip

Oven­ge­roos­ter­de pom­poen­stamp­pot met ro­de ui & licht­pit­ti­ge kip

30 min.
(0)
recept Kip-groen­te­ta­ji­ne met cous­cous en munt

Kip-groen­te­ta­ji­ne met cous­cous en munt

35 min.
(23)
recept Ma­rok­kaan­se kip­stoof met ci­troen

Ma­rok­kaan­se kip­stoof met ci­troen

35 min.
(37)
recept Cous­cous­sa­la­de met raap­ste­len

Cous­cous­sa­la­de met raap­ste­len

20 min.
(88)
recept Kik­ker­erw­ten uit de oven

Kik­ker­erw­ten uit de oven

40 min.
(2)
recept Ge­stoof­de ha­ris­sa­kip met bloem­kool & munt

Ge­stoof­de ha­ris­sa­kip met bloem­kool & munt

20 min.
(11)
recept Rijk­ge­vul­de Ma­rok­kaan­se soep

Rijk­ge­vul­de Ma­rok­kaan­se soep

30 min.
(7)
recept Groen­te­stoof met pa­rel­cous­cous

Groen­te­stoof met pa­rel­cous­cous

30 min.
(463)
recept Ma­rok­kaan­se kip

Ma­rok­kaan­se kip

2 u. 5 min.
(163)
recept Lams­ko­te­le­tjes met ras el han­out

Lams­ko­te­le­tjes met ras el han­out

35 min.
(47)
recept Cous­cous met ze­ven groen­ten

Cous­cous met ze­ven groen­ten

2 u. 15 min.
(66)
recept Ma­rok­kaan­se cous­cous met ver­se krui­den en gra­naat­ap­pel

Ma­rok­kaan­se cous­cous met ver­se krui­den en gra­naat­ap­pel

30 min.
(191)
recept Ma­rok­kaan­se lams­spies­jes

Ma­rok­kaan­se lams­spies­jes

45 min.
(32)
recept Krui­di­ge cous­cous met bal­le­tjes

Krui­di­ge cous­cous met bal­le­tjes

15 min.
(315)
recept Ma­rok­kaan­se pom­poen­ta­ji­ne met kik­ker­erw­ten

Ma­rok­kaan­se pom­poen­ta­ji­ne met kik­ker­erw­ten

30 min.
(191)
recept Spelt­cous­cous met ver­se krui­den en gra­naat­ap­pel

Spelt­cous­cous met ver­se krui­den en gra­naat­ap­pel

10 min.
(24)
recept Lin­zen­soep met bleek­sel­de­rij

Lin­zen­soep met bleek­sel­de­rij

25 min.
(911)
recept Bas­til­la met kip

Bas­til­la met kip

1 u. 55 min.
(118)
recept Ge­ma­ri­neer­de ka­bel­jauw

Ge­ma­ri­neer­de ka­bel­jauw

50 min.
(141)
recept Lam­sta­ji­ne met prui­men

Lam­sta­ji­ne met prui­men

1 u. 30 min.
(181)
recept Noord-Afri­kaan­se ge­hakt­bal­le­tjes met yog­hurt­dip

Noord-Af­ri­kaan­se ge­hakt­bal­le­tjes met yog­hurt­dip

50 min.
(234)
recept Ma­rok­kaan­se cous­cous met ge­hakt en wit­te kaas

Ma­rok­kaan­se cous­cous met ge­hakt en wit­te kaas

20 min.
(88)
recept Ma­rok­kaan­se ci­troen­bo­ter

Ma­rok­kaan­se ci­troen­bo­ter

55 min.
(14)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.