Eten en koken, in Marokko zijn ze er dol op. Typisch Marokkaanse ingrediënten zijn pruimen, amandelen, lamsvlees en natuurlijk kuiden als saffraan en koriander. Stoof ze in in een tajine tot een geurig stoofpotje.

Kleurige kruiden
De Marokkaanse keuken heeft invloeden van zowel de mediterrane als de Afrikaanse keuken De typisch Marokkaanse smaak komt van de kruiden. Denk aan verse koriander, saffraan, anijs, gember, kurkuma en peper.  
De Marokkaanse gerechten smaken niet alleen heerlijk, ze zien er ook geweldig uit, want aan de presentatie wordt veel tijd besteed. Bij een maaltijd staan er dan ook prachtig opgemaakte schalen op tafel. Eten mag met je handen.

Tajine
Denk je aan Marokkaans eten, dan denk je meteen aan de heerlijkste stoofschotels die onder een ‘hoedje’ vandaan komen: de tajine. De stoofschotel in deze aardewerken pan zitten vol pruimen, amandelen, lams- of kippenvlees. Zet zelf eens zo’n vrolijke pan op tafel en varieer er op los. Maak bijvoorbeeld een kruidige kiptajine met courgette en ras el hanout.

Couscous
Wat rijst is voor Aziatische landen en aardappelen voor ons zijn, is couscous voor Marokko. Deze kleine deegbolletjes mix je heerlijk door een salade, ovenschotel of combineer je bijvoorbeeld met granaatappels en limoen.
Een etentje wordt afgesloten met thee. Marokkanen zijn namelijk echte theeleuten. Ze drinken de hele dag door thee, vooral verse muntthee. Theeschenken is bijna een kunstvorm: door de straal van grote hoogte te schenken, komt er en prachtige schuimlaag op de thee. Hoe hoger, hoe beter!

Lees meer

Ma­rok­kaan­se re­cep­ten (58)

sorteer op
recept Marokkaanse groentesalade

Ma­rok­kaan­se groen­te­sa­la­de

(46)
25 min.
recept Gevulde zoete puntpaprika's

Ge­vul­de zoe­te punt­pa­pri­ka's

(148)
45 min.
recept Marokkaanse pompoentajine met kikkererwten

Ma­rok­kaan­se pom­poen­ta­ji­ne met kik­ker­erw­ten

(180)
30 min.
recept Noord-Afrikaanse gehaktballetjes met yoghurtdip

Noord-Afri­kaan­se ge­hakt­bal­le­tjes met yog­hurt­dip

(226)
50 min.
recept Linzensoep met bleekselderij

Lin­zen­soep met bleek­sel­de­rij

(877)
25 min.
recept Marokkaanse groentestoofpot met kikkererwten

Ma­rok­kaan­se groen­te­stoof­pot met kik­ker­erw­ten

(304)
30 min.
recept Aubergine met lam en couscous

Au­ber­gi­ne met lam en cous­cous

(114)
25 min.
recept Groentestoof met parelcouscous

Groen­te­stoof met pa­rel­cous­cous

(441)
30 min.
recept Marokkaanse kruiden voor vlees

Ma­rok­kaan­se krui­den voor vlees

(9)
15 min.
recept Couscous met kip

Cous­cous met kip

(143)
15 min.
recept Marokkaanse kip met citroenkrieltjes

Ma­rok­kaan­se kip met ci­troen­kriel­tjes

(65)
35 min.
recept Brik met gamba-tonijnvulling

Brik met gam­ba-to­nijn­vul­ling

(19)
3 u. 10 min.
recept Gemarineerde kabeljauw op z'n Marokkaans

Ge­ma­ri­neer­de ka­bel­jauw op z'n Ma­rok­kaans

(45)
1 u. 20 min.
recept Tajine met aubergine

Ta­ji­ne met au­ber­gi­ne

(221)
45 min.
recept Marokkaanse runderstoof

Ma­rok­kaan­se run­der­stoof

(79)
3 uur
recept Marokkaanse couscoussalade

Ma­rok­kaan­se cous­cous­sa­la­de

(430)
20 min.
recept Gemarineerde kabeljauw

Ge­ma­ri­neer­de ka­bel­jauw

(139)
50 min.
recept Honing-griesmeelcakejes met sinaasappelsiroop

Ho­ning-gries­meel­ca­ke­jes met si­naas­ap­pel­si­roop

(37)
50 min.
recept Tajine met zalm en couscous

Ta­ji­ne met zalm en cous­cous

(57)
25 min.
recept Marokkaanse kip met abrikozen

Ma­rok­kaan­se kip met abri­ko­zen

(256)
1 u. 30 min.
recept Marokkaanse stamppot

Ma­rok­kaan­se stamp­pot

(1.087)
45 min.
recept Kruidige couscous met balletjes

Krui­di­ge cous­cous met bal­le­tjes

(311)
15 min.
recept Marokkaanse couscous met falafelballetjes

Ma­rok­kaan­se cous­cous met fala­fel­bal­le­tjes

(87)
13 min.
recept Groentetajine met couscous

Groen­te­ta­ji­ne met cous­cous

(141)
35 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.