Linzensalade met mango, bosui en munt-limoendressing
Deze vegan linzensalade laat met mango, avocado en munt-limoendressing de zon spontaan schijnen!
Aan de slag
Spoel de linzen af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Verhit op middelhoog vuur een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen en hak grof.
Rooster vervolgens het korianderzaad in de droge koekenpan in 2 min. tot ze geroosterd zijn en een aroma afgeven. Wrijf fijn in de vijzel of hak fijn in de hakmolen.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees eerst van de pit en dan in blokjes van 2 cm. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de bosui in dunne ringen.
Pluk de blaadjes van de takjes munt en snijd de blaadjes fijn. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil en pers de vruchten uit. Meng de olie, de helft van de munt en het rasp en sap van de limoenen tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de boerenkool met de helft van de dressing en verdeel over een schaal. Garneer met de linzen, bosui, avocado, mango, de rest van de munt, het korianderzaad en de cashewnoten. Besprenkel met de rest van de dressing.
Linzensalade met mango, bosui en munt-limoendressing
Deze vegan linzensalade laat met mango, avocado en munt-limoendressing de zon spontaan schijnen!
null personen
415 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Spoel de linzen af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Verhit op middelhoog vuur een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen en hak grof.
Rooster vervolgens het korianderzaad in de droge koekenpan in 2 min. tot ze geroosterd zijn en een aroma afgeven. Wrijf fijn in de vijzel of hak fijn in de hakmolen.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees eerst van de pit en dan in blokjes van 2 cm. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de bosui in dunne ringen.
Pluk de blaadjes van de takjes munt en snijd de blaadjes fijn. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil en pers de vruchten uit. Meng de olie, de helft van de munt en het rasp en sap van de limoenen tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de boerenkool met de helft van de dressing en verdeel over een schaal. Garneer met de linzen, bosui, avocado, mango, de rest van de munt, het korianderzaad en de cashewnoten. Besprenkel met de rest van de dressing.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
200 g linzen in blik 0%
60 g ongezouten cashewnoten
1 el korianderzaad
1 eetrijpe mango
1 eetrijpe avocado
3 bosuitjes
10 g verse munt
2 limoenen
4 el extra vierge olijfolie
150 g gesneden boerenkool
Dit heb je nodig
vijzel of kleine keukenmachine