Papaja
Papaja

Papaja

De papaja is een tropische vrucht die aan een meloemboom groeit. Ze hebben oranje-geel vruchtvlees en een zoete en sappige smaak die doet denken aan meloen. Een papaja is perfect om te eten na een zware maaltijd.

Is papaja gezond?

Is papaja gezond?

Papaja is zonder twijfel een gezonde vrucht en bevat veel vitamine C die het immuunsysteem een handje helpt.

Wanneer is een papaja rijp?

Of papaja’s rijp zijn kun je testen door te voelen en te kijken. Hij is rijp als de schil van de vrucht geel tot oranje kleurt en bij een lichte vingerdruk een beetje meegeeft. Let op, de vrucht ‘kneust’ snel dus koop geen papaja met een verschrompelde of beschadigde schil.

Wanneer is een papaja rijp?
Hoe bewaar je papaja’s?

Hoe bewaar je papaja’s?

Papaja’s kun je een paar dagen bewaren op een koele plaats (ca. 12°C). Bewaar ze liever niet in de koelkast want dit verstoort het rijpingsproces. Dan krijgen ze waterige plekken en rotten ze snel. Is je papaja nog niet rijp? Laat hem dan rustig rijpen op kamertemperatuur.

Papajasalade met limoen en geitenkaas

Papajasalade met limoen en geitenkaas

  1. Snijd de ui in dunne ringen en doe samen met de tuinerwten in een kom. Giet er kokend water over en laat staan tot gebruik.
  2. Pers de limoen uit en snijd de koriander fijn. Snijd de papaja overlangs doormidden, verwijder met een lepel de zaadjes en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in blokjes van 2 x 2 cm. Laat de ui en tuinerwten uitlekken en meng met de papaja, 3 el limoensap en de koriander. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit de olie in een wok en roerbak de helft van de spinazie 1 min. Voeg de rest van de spinazie toe en zet het vuur uit. De spinazie blijft zo deels knapperig. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel eerst de spinazie en dan het papajamengsel over een schaal. Verkruimel de geitenkaas erboven. Serveer direct.