Zoete fruitsalade met peperdressing

Advertentie
Ingrediënten
- 2 perziken
- 1 ananas
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
- 1 rode peper (in ringetjes)
- ½ limoen (uitgeperst)
- 1 bakje papaja-mangostukjes (200 g)
- 2 eetlepels korianderblaadjes ((zakje a 15 g), grofgesneden)
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Schil de perziken en snijd het vruchtvlees in de lengte in repen. Snijd de schil ruim van de ananas, zodat je ook de bruine pitjes ('ogen') verwijdert. Snijd het vruchtvlees langs de harde kern af in lange plakken en snijd ze in dunne repen. Verhit de olie in een wok of koekenpan op middelhoog vuur en laat hierin de suiker smelten. Roerbak op hoog vuur de peperringetjes bruin en krokant. Draai het vuur uit en roer het limoensap door het suiker-pepermengsel. Doe de perzik, ananas en papaja-mango in een schaal en schenk de rodepeperdressing erover. Bestrooi de fruitsalade met de koriander.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 170 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 32 g
- vet 4 g