bewaar
Ananasroedjak
Ananasroedjak
bewaar

Ananasroedjak

15 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

limoenen

2 el

lichtbruine basterdsuiker

3 el

ketjap manis

1

rode peper

1

ananas

2

appels

1

komkommer

Dit heb je nodig

  • appelboor

Aan de slag

1

Pers de limoenen uit. Maak in een kommetje een dipsaus van de helft van het sap, de suiker, ketjap en rode peper. Snijd de onderkant en kroon van de ananas en snijd de schil eraf. Snijd in de lengte in 4 parten. Verwijder de harde kern met een mes. Snijd het vruchtvlees in plakjes.

2

Verwijder met de appelboor het klokhuis van de appels. Snijd in partjes. Besprenkel met de rest van het limoensap. Snijd de komkommer in schuine plakken van een 1/2 cm. Leg de appel, komkommer en ananas op een platte schaal. Zet de saus erbij en serveer. Lekker met rendang, nasi kuning en sperziebonen in kokosmelk. Ga naar ah.nl/allerhande voor de recepten.

tip

Ananas schillen en snijden

Instructievideo - 01:04 min.