bewaar
Schouderkarbonade in ketjapmarinade
Schouderkarbonade in ketjapmarinade
bewaar

Schouderkarbonade in ketjapmarinade

25 min. bereiden
30 min. wachten
67waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

citroen

4 el

ketjap manis

1 tl

lichtbruine basterdsuiker

1

ui

4

schouderkarbonaden

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Roer de marinade in een platte schaal van de ketjap, suiker en het citroensap. Snipper de ui zeer fijn en meng door de marinade. Wentel de karbonades door de marinade en laat de smaken 30 min. intrekken. Keer regelmatig of schep de marinade over de bovenkant van de karbonades. Verwarm de ovengrill voor of verhit de grillpan. Neem de karbonades uit de marinade en rooster in 8 min. per kant bruin en gaar.

combinatietipLekker met bami en sperziebonen met taugé.

variatietipRoer voor een pikante versie een theelepel sambal oelek of een fijngesneden rood pepertje door de marinade. Een eetlepel gembersiroop geeft de marinade extra aroma en een lichtzoet smaakaccent. Sesamolie maakt er iets bijzonders van, maar gebruik niet meer dan enkele druppels, anders overheerst de sterke sesamsmaak.