bewaar
Zoete koolraap met speklapjes
Zoete koolraap met speklapjes
bewaar

Zoete koolraap met speklapjes

30 min. bereiden
90waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

aardappels

500 g

speklapjes

4 eetlepels

ketjap manis

50 g

boter

600 g

koolraap

1

rode ui

1 eetlepel

lichtbruine basterdsuiker

150 ml

ketchup

Aan de slag

Aardappels in ca. 20 min. gaarkoken. Speklapjes dun bestrijken met 2 el ketjap. In koekenpan 25 g boter verhitten en speklapjes in 15-20 min. lichtbruin en knapperig bakken, halverwege keren. In wok rest van boter verhitten en koolraap en ui 2 min. roerbakken. Suiker erover strooien en nog 2 min. bakken. Ketchup, rest van ketjap en 150 ml water erdoor scheppen en koolraap in 15 min. gaar laten worden. Op smaak brengen met zout en peper.

tip

algemeenprijs per persoon 1.50 (in februari 2004)