bewaar
Gemarineerde speklapjes met gember
Gemarineerde speklapjes met gember
bewaar

Gemarineerde speklapjes met gember

20 min. bereiden
20 min. wachten
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

witte rijst

6 eetlepels

ketjap manis

1 theelepel

kerriepoeder

2 eetlepels

Chinese

1 eetlepel

citroensap

4

speklapjes

2 eetlepels

wokolie

2 zakken

Thaise roerbakmix

Dit heb je nodig

  • wok

  • grillpan

Aan de slag

Rijst koken volgens aanwijzingen op verpakking. 4 el ketjap, kerriepoeder, 1 el siroop van bakgember en citroensap in schaaltje mengen. Speklapjes elk in 5 stukken snijden en toevoegen. Goed mengen en minimaal 20 min. marineren. Stukjes vlees droogdeppen met keukenpapier en in grillpan op matig vuur in ca. 15 min. zachtjes krokant en bruin bakken. Regelmatig keren. Op het laatste moment marinade toevoegen, omscheppen en vuur uitzetten. Ondertussen olie in wok verhitten. Groenten hierin 4 min. roerbakken. Rijst, bakgember en 2 el ketjap erdoor scheppen en 2 min. meebakken. Rijst met groenten op 4 borden scheppen en speklapjes erop leggen.