bewaar
Kipspareribs met rijstsalade
Kipspareribs met rijstsalade
bewaar

Kipspareribs met rijstsalade

25 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 schaal

kipspareribs

200 g

witte rijst

1 zak

Thaise roerbakmix

1 blikje

ananasschijven

3 eetlepels

ketjap manis

½

komkommer

1 beker

satésaus

1 zakje

Indonesische kroepoek

Aan de slag

1

Bereid de kipspareribs volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste minuut de Thaise roerbakmix toe en breng de rijst en groente al roerend weer aan de kook. Stort de rijst en groente in een ruime zeef of vergiet en spoel onder koud water.

2

Giet de ananasschijven af en vang de siroop op. Klop een dressing van de ketjap en 3 eetlepels ananassiroop. Meng de koude rijst met groente met de komkommer, ananas en dressing.

3

Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de gare kipspareribs met de rijstsalade en de satésaus. Geef de kroepoek erbij.