bewaar
Geroerbakte kokoskip en groenten
Geroerbakte kokoskip en groenten
bewaar

Geroerbakte kokoskip en groenten

20 min. bereiden
148waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

375 g

kipfilet

1 tl

kerriepoeder

2 el

wokolie

1 zak

champignon roerbakmix

400 g

prei

200 ml

kokosmelk

2 el

seroendeng

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi de kip met de kerrie en zout en (versgemalen) peper naar smaak en laat de kip even liggen. Verhit een wok en voeg de olie toe als de wok begint te walmen. Laat de olie door de wok walsen. Bak de kipreepjes in de hete olie in 2-3 min. bruin aan. Voeg de roerbakmix en de prei toe en bak de groenten al omscheppend 5 min. mee. Schenk de kokosmelk erbij en verwarm nog 2-3 minuten. Schep de rijst in 4 kommen en verdeel de kip erover. Bestrooi met de seroendeng.

algemeenEen restje kokosmelk kunt u 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Lekker in soepen, sauzen, marinades en dressings. Invriezen kan natuurlijk ook: in een dichtgeknoopt diepvrieszakje of een afgesloten plastic bewaarbakje.