bewaar
Gegrilde exotische fruitsalade met gember-bananenkwark
Gegrilde exotische fruitsalade met gember-bananenkwark
bewaar

Gegrilde exotische fruitsalade met gember-bananenkwark

20 min. bereiden
15 min. wachten
8waarderingen

Ingrediënten

1

mango

1 kleine

ananas

1

papaja

4 eetlepels

suiker

250 g

bananenkwark

2 eetlepels

bakgember

25 g

ongezouten pecannoten

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 25 x 35 cm

Aan de slag

1

Grill voorverwarmen. Mango schillen en in plakken van pit snijden. Ananas in schijven snijden, schillen en in vieren snijden. Harde kern verwijderen. Papaja schillen, pitjes verwijderen en in stukken snijden. Fruit in ovenschaal leggen, suiker erover strooien en voorzichtig door elkaar husselen. Schaal ca. 10 cm onder hete grill schuiven en fruit ca. 15 min. grillen, tot het zacht is en randjes mooi bruin zijn. Intussen in kom gemberstukjes door bananenkwark mengen. Pecannoten grof hakken. Fruit over vier borden verdelen en gember-bananenkwark erop scheppen. Garneren met pecannoten.

2

Variatie: De papaja kan goed vervangen worden door 2 perziken of nectarines. De salade wordt dan een tikkeltje zoeter.