bewaar
Gebakken rijst met ananas
Gebakken rijst met ananas
bewaar

Gebakken rijst met ananas

40 min. bereiden
15 min. wachten
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

pandanrijst

1

ananas

1

sjalotje

2 eetlepels

olie

250 g

roerbakgroentemix

2 theelepels

kerriepoeder

3 eetlepels

sojasaus

1 eetlepel

donkerbruine basterdsuiker

2 takjes

koriander

Dit heb je nodig

  • wok

  • bakblik

Aan de slag

1

Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Rijst op bakblik of vel bakpapier uitspreiden en laten afkoelen. Intussen ananas door kroon van boven naar beneden doormidden snijden. Vruchtvlees behoedzaam met scherp mes uit ananashelften snijden, harde kern verwijderen, rest van vruchtvlees in blokjes snijden. Sjalotje pellen en snipperen.

2

In wok olie verhitten. Sjalotje en roerbakgroenten al omscheppend ca. 3 minuten bakken. Kerriepoeder erover strooien. Sojasaus in wok schenken, blokjes ananas en suiker toevoegen, alles goed omscheppen. Rijst erdoor mengen en al omscheppend op halfhoog vuur verwarmen. Ananashelften in magnetron op vol vermogen 2 à 3 minuten verwarmen en op schaal zetten. Ananashelften met gebakken rijst vullen. Koriander boven rijst fijn knippen.