bewaar
Gebakken rijst met ananas
Gebakken rijst met ananas
bewaar

Gebakken rijst met ananas

25 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

1

komkommer

1

rode peper

1 blik

Luncheon Meat

3

bosuitjes

1 blik

ananasstukjes op eigen sap

2 eetlepels

olie

2½ eetlepel

sojasaus

Aan de slag

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Komkommer schillen, zaden verwijderen en in blokjes snijden. Rode peper wassen, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. Luncheon meat in blokjes snijden. Bosuitjes schoonmaken, in ringen snijden en wassen. Ananas laten uitlekken. In braadpan olie verhitten. Komkommer en peper ca. 4 minuten bakken. Luncheon Meat toevoegen en ca. 2 minuten bakken. Ananas en bosui toevoegen. Rijst met sojasaus door vlees-groentemengsel scheppen en ca. 2 minuten door en door verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper.