Karbonades met mosterd en ananas

Advertentie
Ingrediënten
- 1 kg aardappels (Dore)
- 4 schouderkarbonades
- 2 eetlepels Dijon mosterd (potje a 215 g)
- 50 g boter
- 3 eetlepels roerbakolie (fles a 250 ml)
- 2 zakken spitskool (a 300 g)
- 1 blikje ananasstukjes op eigen sap (220 g)
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappels schillen, wassen, in stukken snijden en in 20 min. gaarkoken. Karbonades inwrijven met zout, peper en mosterd. In koekenpan boter verhitten en karbonades rondom bruinbakken. In wok olie verhitten en spitskool 3-4 min. roerbakken. Ananas laten uitlekken en sap opvangen. Karbonades uit pan nemen. Ananassap door bakvet roeren, aan de kook brengen en aanbaksel losroeren. Schijven ananas even in jus meewarmen en vervolgens op karbonades leggen. Karbonades serveren met ananas-jus, aardappels en geroerbakte kool.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 640 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 52 g
- vet 34 g