bewaar
Karbonades met mosterd en ananas
Karbonades met mosterd en ananas
bewaar

Karbonades met mosterd en ananas

30 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

aardappels

4

schouderkarbonades

2 eetlepels

Dijon mosterd

50 g

boter

3 eetlepels

roerbakolie

2 zakken

spitskool

1 blikje

ananasstukjes op eigen sap

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Aardappels schillen, wassen, in stukken snijden en in 20 min. gaarkoken. Karbonades inwrijven met zout, peper en mosterd. In koekenpan boter verhitten en karbonades rondom bruinbakken. In wok olie verhitten en spitskool 3-4 min. roerbakken. Ananas laten uitlekken en sap opvangen. Karbonades uit pan nemen. Ananassap door bakvet roeren, aan de kook brengen en aanbaksel losroeren. Schijven ananas even in jus meewarmen en vervolgens op karbonades leggen. Karbonades serveren met ananas-jus, aardappels en geroerbakte kool.