Worstspiesjes met fruit

Advertentie
Ingrediënten
- 4 Catalaanse braadworstjes (schaaltje a 6 stuks)
- 4 plakjes katenspek
- 1 eetlepel mosterd
- 1 blikje ananasstukjes op eigen sap (234 g)
- 1 blikje perzikschijfjes op siroop (225 g)
- 1 kiwi
Keukenspullen
- satéstokjes
- grillpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In pan flinke laag water aan de kook brengen. Worstjes met vork enkele keren inprikken, in pan leggen en 6 minuten tegen de kook aan verwarmen. Afgieten en worstjes op keukenpapier of in vergiet laten uitlekken. Plakjes spek op snijplank leggen en dun bestrijken met mosterd. Aan onderkant van elk plakje spek een worstje leggen. Worstje in spek rollen en aan satéstokje prikken. Grillpan verhitten. Worstspiesjes in 7-8 minuten knapperig en gaar laten worden, regelmatig keren. Intussen fruit uit blik in zeef laten uitlekken. Kiwi dun schillen en in plakken snijden. Fruit over vier bordjes verdelen. Warme worstjes erop leggen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 215 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 12 g
- vet 14 g