bewaar
Gebakken fruit met roomijs
Gebakken fruit met roomijs
bewaar

Gebakken fruit met roomijs

15 min. bereiden
15 min. wachten
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

banaan

1 blik

ananasstukjes op eigen sap

1 blik

lychees op siroop

1 zakje

pecannoten

4 eetlepels

donkere basterdsuiker

25 g

roomboter

4 bollen

roomijs

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 225 °C. Banaan pellen en in plakjes snijden. Ananas en lychees laten uitlekken, siroop opvangen. Banaan, ananas en lychees in ovenschaal leggen. Pecannoten grofhakken en mengen met bruine suiker. Boter in kleine klontjes snijden. Van siroop 4 el over fruit scheppen. Notenmengsel erover strooien en klontjes boter erover verdelen. Schaal in midden van oven in 15 min. bruin laten kleuren. Gebakken fruit serveren met bol roomijs.