bewaar
Karbonade met ananas-kerriesaus
Karbonade met ananas-kerriesaus
bewaar

Karbonade met ananas-kerriesaus

25 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4

rib- of haaskarbonades

25 g

boter

1 blik

ananasstukjes op eigen sap

1

gele paprika

½ eetlepel

milde kerriepoeder

125 ml

crème fraîche

2 eetlepels

bieslook

Aan de slag

Karbonades droogdeppen en bestrooien met zout en peper. In koekenpan boter smelten en karbonades op hoog vuur 3 min. per kant aanbraden. Vuur lager zetten, deksel op pan leggen en karbonades 10 min. zachtjes laten sudderen. Beetje water toevoegen als boter te bruin wordt of om aanbakken te voorkomen. Ananasstukjes afgieten; sap opvangen. Karbonades uit pan nemen en warmhouden. In achtergebleven bakvet paprikastukjes 3 min. bakken. Ananas en kerriepoeder toevoegen. Crème fraîche erdoor roeren en laten smelten. Saus eventueel verdunnen met wat ananassap, op smaak brengen met zout en peper. Kerriesaus over karbonades scheppen en bestrooien met bieslook. Lekker met (noten)rijst en salade van ijsbergsla.