bewaar
Gebakken rijst met zoetzuur varkensvlees
Gebakken rijst met zoetzuur varkensvlees
bewaar

Gebakken rijst met zoetzuur varkensvlees

50 min. bereiden
1 uur wachten
123waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

5 eetlepels

(roerbak)olie

300 g

hamlappen

1

rode paprika

1

ui

1 blik

ananasstukjes op eigen sap

1 flesje

woksaus sweet & sour

3 eetlepels

lichte sojasaus

3

bosuitjes

50 g

ham

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Rijst gaarkoken volgens gebruiksaanwijzing. Laten afkoelen.

2

In hapjespan 2 el olie verhitten en vleesblokjes al omscheppend in 3-4 min. bruinbakken. Paprika en ui toevoegen en alles nog 3-4 min. roerbakken. Ananasstukjes met sap en woksaus erdoor scheppen en gerecht nog 4-5 min. zachtjes laten sudderen. Op smaak brengen met sojasaus en peper. Intussen in wok 3 el olie verhitten. Rijst in gedeelten toevoegen en al omscheppend in 3-5 min. verwarmen. Bosuitjes en ham erdoor scheppen en even meewarmen. Op smaak brengen met sojasaus. Rijst op vier borden scheppen. Varkensvlees met saus erop scheppen. Lekker met een salade van Chinese kool.

tip

algemeenKoude rijst is beter rul te bakken dan warme rijst. Koel de gare rijst versneld af door deze op een bakplaat uit te spreiden of kook de rijst minstens 1 uur tevoren.