bewaar
Tropische fruitsalade met rode peper en munt
Tropische fruitsalade met rode peper en munt
bewaar

Tropische fruitsalade met rode peper en munt

Het ultieme bijgerecht voor bij de barbecue: wedden dat die schaal met 5 soorten fruit zó leeg is?

30 min. bereiden
1 uur wachten
pittig
4waarderingen

Ingrediënten

6 personen

100 g

rietsuiker

50 ml

water

1

rode peper

1

limoen

1

ananas

1

verse mango

2

kiwi's

100 g

zongerijpte kokosnoot

15 g

verse munt

Het ultieme bijgerecht voor bij de barbecue: wedden dat die schaal met 5 soorten fruit zó leeg is?

Aan de slag

1

Doe de rietsuiker met 50 ml water in een steelpan en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken. Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in kleine stukjes. Voeg toe aan de suikersiroop en zet het vuur uit. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Voeg het limoenrasp en -sap toe aan de siroop.

2

Leg de ananas dwars op een snijplank en snijd de boven- en onderkant recht eraf. Zet de vrucht rechtop en snijd van boven naar beneden de schil eraf. Snijd de ananas in kwarten, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe in een schaal.

3

Schil de mango en snijd het vruchtvlees eerst van de pit en daarna in blokjes. Doe bij de ananas. Schil de kiwi’s en snijd ze in de lengte in partjes. Voeg toe aan het fruit in de schaal en meng de peper-limoensiroop erdoor. Zet afgedekt 1 uur in de koelkast.

4

Snijd de kokosnootstukjes in kleinere blokjes en meng door de salade. Scheur de munt in stukjes. Meng door de salade en serveer.

tip

bewaartipJe kunt deze salade 8 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietipLekker als bijgerecht bij de barbecue, als ontbijt met Griekse yoghurt en granola of als toetje met een bolletje ijs (het gerecht is dan niet meer gluten- en lactosevrij).

Ananas schillen en snijden

Instructievideo - 01:04 min.