Guacamole met rode peper

Zelfgemaakte guacamole is het lekkerst. De perfecte dip voor nachochips of als bijgerecht bij Mexicaanse gerechten.

155 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

pittig

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe in de vijzel.

  2. Doe de knoflook samen met het zeezout in de vijzel. Vijzel de peper, knoflook en het zout tot een gladde pasta.

  3. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pitten en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in stukjes en doe in de vijzel. Vijzel het vruchtvlees grof en meng met de peperpasta.

  4. Halveer de limoen en pers de vrucht uit. Voeg 3 el sap toe en meng door de guacamole. Voeg eventueel meer limoensap toe.

  • variatietipVarieer eens met in stukjes gesneden tomaat, grofgesneden koriander of peterselie, rode ui en een handvol maiskorrels.
  • Guacamole maken

    Instructievideo - 01:34 min.

Guacamole met rode peper

Zelfgemaakte guacamole is het lekkerst. De perfecte dip voor nachochips of als bijgerecht bij Mexicaanse gerechten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

logo

Dit heb je nodig

Actie uitvoeren

Laat je mening horen!

Ik heb al een AH profiel