bewaar
Guacamole met rode peper
Guacamole met rode peper
bewaar

Guacamole met rode peper

Zelfgemaakte guacamole is het lekkerst. De perfecte dip voor nachochips of als bijgerecht bij Mexicaanse gerechten.

10 min. bereiden
pittig
132waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode peper

½ teen

knoflook

1 tl

zeezout

2

eetrijpe avocado's

1

limoen

Dit heb je nodig

  • vijzel

Zelfgemaakte guacamole is het lekkerst. De perfecte dip voor nachochips of als bijgerecht bij Mexicaanse gerechten.

Aan de slag

1

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe in de vijzel.

2

Doe de knoflook samen met het zeezout in de vijzel. Vijzel de peper, knoflook en het zout tot een gladde pasta.

3

Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pitten en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in stukjes en doe in de vijzel. Vijzel het vruchtvlees grof en meng met de peperpasta.

4

Halveer de limoen en pers de vrucht uit. Voeg 3 el sap toe en meng door de guacamole. Voeg eventueel meer limoensap toe.

variatietipVarieer eens met in stukjes gesneden tomaat, grofgesneden koriander of peterselie, rode ui en een handvol maiskorrels.

Guacamole maken

Instructievideo - 01:34 min.