bewaar
Exotisch fruitsorbetijs
Exotisch fruitsorbetijs
bewaar

Exotisch fruitsorbetijs

20 min. bereiden
3 uur wachten
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ fles

sinaasappel-aardbeisap

2 eetlepels

suiker

1½ eetlepel

Passoa (slijter)

½

papaja

2

passievruchten

1

carambola

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • plasticfolie

  • diepvriesbak inhoud ca. 1 liter

  • uitsteekring doorsnede ca. 5 cm

Aan de slag

1

In pan aardbei-sinaasappelsap met suiker aan de kook brengen en in ca. 5 minuten iets laten inkoken. Passoa erdoor roeren en laten afkoelen. Papaja schillen, halveren, pitjes verwij-deren en vruchtvlees in blokjes snijden. In keukenmachine papaja en sap pureren. Mengsel in diepvriesbak scheppen, afdekken met plasticfolie en in diepvries in ca. 2 à 4 uur laten bevriezen. Mengsel elk 1/2 uur met vork goed doorroeren om kristalvorming te voorkomen.

2

IJs uit diepvries nemen. Passievruchten wassen en halveren. Carambola wassen en smalste uiteinden eraf snijden. Rest in 4 mooie plakken snijden. Sterren op midden van vier borden leggen. Uitsteekring om ster zetten en ijs erin scheppen. Ring weghalen. Halve passievrucht erop leggen.