Meringuekrans met exotisch fruit
Deze prachtige schuimkrans barst van 't fruit. Ziet er spectaculair uit en is heel makkelijk te maken!

Advertentie
Ingrediënten
- 1 citroen
- 5 middelgrote eieren
- 150 g fijne kristalsuiker
- 150 g poedersuiker
- 1 el maizena
- 125 g diepvries passievruchtblokjes
- 1 carambola
- ¼ ananas
- ½ mango
- 300 g koelverse yochurt kokos ongezoet
- 100 g lemon curd
Keukenspullen
- bakpapier
- ronde platte schaal (Ø 40 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 90 °C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Splits de eieren, de eidooiers worden niet gebruikt. Doe het eiwit in een schone, vetvrije kom. Voeg het citroenrasp, 1 el citroensap en de kristalsuiker toe en klop met een mixer met schone, vetvrije gardes tot het eiwit stijf en glanzend is. Zeef de poedersuiker en maizena erboven en spatel erdoor.
- Schep met 2 eetlepels 8 bergjes eiwitschuim van Ø 8 cm op een met bakpapier beklede bakplaat (per 8 personen). Bak de meringues ca. 4 uur in het midden van de oven. Zet de oven uit en laat de meringues 2 uur afkoelen in de oven met de ovendeur een stukje open.
- Laat de passievruchtblokjes ontdooien. Snijd de carambola in dunne plakjes. Schil de ananas en snijd de kern eruit. Schil de mango en haal de pit eruit. Snijd het fruit in dunne plakjes. Leg de meringues in een cirkel op de ronde platte schaal. Schep de kokosyochurt in hoopjes ertussen. Verdeel de lemon curd, het fruit en de passievrucht erover en serveer.
bereidingstip:
Je kunt ook kant-en-klare meringues gebruiken of meringuettes (minimeringues, zak 125 g) en natuurlijk voorgesneden fruit.
bewaartip:
Je kunt de meringues tot 3 dagen van tevoren maken. Bewaar tot gebruik in een goed afgesloten trommel met wat droge rijstkorrels om ze zo droog mogelijk te houden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 325 kcal
- eiwit 4 g
-
koolhydraten 60 g
waarvan suikers 36 g -
vet 7 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 80 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Meringuekrans met exotisch fruit
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Meringuekrans met exotisch fruit
Verwarm de oven voor op 90 °C.
- 1 citroen
- 5 middelgrote eieren
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Splits de eieren, de eidooiers worden niet gebruikt.
Doe het eiwit in een schone, vetvrije kom.
- 150 g fijne kristalsuiker
Voeg het citroenrasp, 1 el citroensap en de kristalsuiker toe en klop met een mixer met schone, vetvrije gardes tot het eiwit stijf en glanzend is.
- 150 g poedersuiker
- 1 el maizena
Zeef de poedersuiker en maizena erboven en spatel erdoor.
Schep met 2 eetlepels 8 bergjes eiwitschuim van Ø 8 cm op een met bakpapier beklede bakplaat (per 8 personen).
Bak de meringues ca. 4 uur in het midden van de oven. Zet de oven uit en laat de meringues 2 uur afkoelen in de oven met de ovendeur een stukje open.
- 125 g diepvries passievruchtblokjes
Laat de passievruchtblokjes ontdooien.
- 1 carambola
- ¼ ananas
Snijd de carambola in dunne plakjes. Schil de ananas en snijd de kern eruit.
- ½ mango
Schil de mango en haal de pit eruit. Snijd het fruit in dunne plakjes. Leg de meringues in een cirkel op de ronde platte schaal.
- 300 g koelverse yochurt kokos ongezoet
- 100 g lemon curd
Schep de kokosyochurt in hoopjes ertussen. Verdeel de lemon curd, het fruit en de passievrucht erover en serveer.
bereidingstip:
Je kunt ook kant-en-klare meringues gebruiken of meringuettes (minimeringues, zak 125 g) en natuurlijk voorgesneden fruit.
bewaartip:
Je kunt de meringues tot 3 dagen van tevoren maken. Bewaar tot gebruik in een goed afgesloten trommel met wat droge rijstkorrels om ze zo droog mogelijk te houden.