Weekmenu's van Allerhande

Houd je van eten en plan je graag vooruit? Dan is een weekmenu de uitkomst. Wij maken het je makkelijk door alvast weekmenu's voor je samen te stellen. Voor deze week, volgende week en ook voor een specifieke voorkeur, zoals vegetarisch of op budget. Eet smakelijk!

Inspiratie voor deze week

Van maandag t/m vrijdag zó aan tafel

Volgende week op het menu

Plan alvast vooruit

Weekmenu onder €75

Weekmenu onder €75

Met z’n vieren 5 dagen eten voor nog geen € 75*? Het kan, ook in deze tijden! Hier zijn 5 ontbijtjes, 5 lunches en 5 avondmaaltijden. Welke lekkere combi’s maak jij?

  • *Per 4 personen, gebaseerd op het gebruik van de verpakkingen uit de boodschappenlijst uit Allerhande 01-2024. Onder voorbehoud van eventuele prijsstijgingen. Let op: check je winkelmand op dubbel toegevoegde ingrediënten.

5x ontbijt

Van maandag t/m vrijdag een goede start

5x lunch

Van maandag t/m vrijdag een voedzame break

5x avondeten

Van maandag t/m vrijdag een fijne maaltijd

Weekmenu topper

Ingrediënten

Aantal personen

500 gram krieltjes vastkokend

6 eetlepel traditionele olijfolie

1 theelepel gemalen knoflook

0.5 theelepel gerookte paprikapoeder

200 gram verse snijbonen

4 middelgrote scharreleieren

2 trostomaten

1 rode paprika

1 sjalot

3 eetlepel rodewijnazijn

1 eetlepel dijonmosterd

250 gram biologische roerbakgarnalen

10 gram verse platte peterselie

3 eetlepel taggiasca olijven zonder pit

8 ansjovisfilets in olijfolie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • grillpan

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de ongeschilde krieltjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Schep om met ⅓ van de olie en bestrooi met de knoflookpoeder, paprikapoeder, peper en eventueel zout. Bak ca. 25 min. in de oven tot goudbruin en knapperig.

  2. Maak ondertussen de snijbonen schoon en snijd in ruitjes. Kook in ruim water met eventueel zout in 7 min. beetgaar. Breng een tweede pan water aan de kook. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.

  3. Snijd ondertussen de tomaten in partjes. Maak de paprika schoon en snijd in dunne reepjes. Snipper de sjalot.

  4. Klop de rest van de olie, azijn, sjalot en mosterd met peper tot een gladde dressing.

  5. Verhit de grillpan of koekenpan zonder olie of boter. Bak de garnalen op middelhoog vuur 3-4 min. tot ze gaar zijn aan de buitenste randen en nog rauw aan de binnenkant, keer halverwege.

  6. Snijd ondertussen de eieren in parten en de peterselie grof.

  7. Verdeel de krieltjes en groenten over een grote schaal. Schep ⅔ van de dressing erdoor. Verdeel de eieren, olijven en garnalen erover. Bestrooi met de peterselie en verdeel de ansjovis erover. Besprenkel met de rest van de dressing en bestrooi met peper en eventueel zout.