Doe de kipfiletreepjes en het kokende water in een steelpan en kook 7-8 min. Haal uit de pan en laat iets afkoelen.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de yoghurt met ⅔ van de koriander, ⅓ van de olie, 1 el limoensap, het -rasp, peper en eventueel zout. Giet de rijst af en roer de yoghurt erdoor. Laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Snipper ondertussen de ui. Pluk de afgekoelde kipfilet met een vork in dunne reepjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ui met 1½ el diced chipotle pepper en de gerookte-paprikapoeder 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip en cola toe, breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de rodekool fijn, snijd de avocado’s in de lengte in repen en verkruimel de witte kaas. Verdeel de rijst over diepe kommen en verdeel de coca-colakip, rodekool, avocado en witte kaas erover. Verdeel de rest van de diced chipotle pepper erover en bestrooi met de rest van de koriander.
Rijstsalade met pulled chicken (advertorial)
Koken met cola? Jazeker, je marineert er bijvoorbeeld kip mee! Die wordt er zacht en zoet van. Lekker in een salade zoals deze met rijst en avocado.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Rijstsalade met pulled chicken (advertorial)
Koken met cola? Jazeker, je marineert er bijvoorbeeld kip mee! Die wordt er zacht en zoet van. Lekker in een salade zoals deze met rijst en avocado.

hoofdgerecht
4 personen
780 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Doe de kipfiletreepjes en het kokende water in een steelpan en kook 7-8 min. Haal uit de pan en laat iets afkoelen.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de yoghurt met ⅔ van de koriander, ⅓ van de olie, 1 el limoensap, het -rasp, peper en eventueel zout. Giet de rijst af en roer de yoghurt erdoor. Laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Snipper ondertussen de ui. Pluk de afgekoelde kipfilet met een vork in dunne reepjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ui met 1½ el diced chipotle pepper en de gerookte-paprikapoeder 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip en cola toe, breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de rodekool fijn, snijd de avocado’s in de lengte in repen en verkruimel de witte kaas. Verdeel de rijst over diepe kommen en verdeel de coca-colakip, rodekool, avocado en witte kaas erover. Verdeel de rest van de diced chipotle pepper erover en bestrooi met de rest van de koriander.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
350 g scharrelkipfiletreepjes
1 l kokend water
300 g witte rijst
15 g verse koriander
1 biologische limoen
100 g yoghurt Griekse stijl 10%
3 el milde olijfolie
1 middelgrote ui
2½ el diced chipotle pepper
½ el gerookte-paprikapoeder
100 ml Coca-Cola zero sugar
300 g biologische rodekool
2 eetrijpe avocado's
150 g witte kaas