Vegan pasta
Vegan pasta

Vegan pasta

Publiekslieveling ‘pasta’ kun je hartstikke goed veganizen. Met slimme trucjes, zoals goed gebruikmaken van het kookwater voor romigheid, maak je een vegan pasta onweerstaanbaar lekker. Van bolognese tot pasta pesto en lasagne: plantaardige pastamogelijkheden te over.

Vegan pas­ta recepten

Vegan pas­ta al fun­g­hi maken: zo doe je dat
Vegan pas­ta al fun­g­hi maken: zo doe je dat

Vegan pas­ta al fun­g­hi maken: zo doe je dat

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 300 g spaghetti
  • 200 g paddenstoelen voor pasta
  • 400 g kastanjechampignons
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 el milde olijfolie
  • 15 g verse platte peterselie
  • 250 ml Alpro rice cuisine kookroom
  • ½ el Bio Today vegetable stock powder
  • 2 el edelgistvlokken
Zet producten op mijn lijst
  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de paddenstoelen voor pasta in stukken en de kastanjechampignons in plakken. Snijd de knoflook fijn en snipper de sjalot.
  2. Verhit de olie in de pan en fruit de sjalot en knoflook al roerend 2 min. Voeg de rest van de olie en paddenstoelen toe en bak 8 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
  3. Voeg de rijstcuisine, spaghetti en de bouillonpoeder toe aan de paddenstoelen en verwarm 2 min. al roerend. Breng royaal op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Strooi de peterselie en edelgistvlokken over de pasta.