Snelle vegan recepten
Snelle vegan recepten

Snelle vegan recepten

Snel recept, in 15 minuten aan tafel én vegan. Het kan! Van een vegan pasta tot een snelle curry... deze plantbased recepten horen in je vegan repertoire.

Snelle vegan recepten

Vegan pasta maken

Vegan pasta maken

Ingrediënten

2 personen

1 teen

knoflook

1 takje

rozemarijn

1 el

olijfolie mild

200 g

verse spinazie

125 ml

Oatly! cuisine bio (plantaardige haverroom)

250 g

Mezzelune ceci e lenticchie vegan

200 g

gekleurde snoeptomaatjes

½

citroen

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  1. Snijd de knoflook fijn. Ris de takjes van de rozemarijn en snijd fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de knoflook, rozemarijn en spinazie tot de spinazie voor de helft is geslonken.
  2. Voeg de room toe, laat 2 min. koken en zet het vuur uit. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de tomaatjes. Boen de citroen schoon.
  4. Verdeel de pasta en de groene saus over de borden. Bestrooi met de tomaatjes en rasp met een zesteur mooie krullen van de gele schil van de citroen erboven.