Ve­gan mez­ze­lu­ne met to­ma­ten en ro­mi­ge spi­na­zie­saus

Deze vegan pasta is gevuld met een heerlijk romige saus.

(2) waardeer
italiaans hoofdgerecht Deze vegan pasta is gevuld met een heerlijk romige saus. 2 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Ris de takjes van de rozemarijn en snijd fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de knoflook, rozemarijn en spinazie tot de spinazie voor de helft is geslonken.
  2. Voeg de room toe, laat 2 min. koken en zet het vuur uit. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de tomaatjes. Boen de citroen schoon.
  4. Verdeel de pasta en de groene saus over de borden. Bestrooi met de tomaatjes en rasp met een zesteur mooie krullen van de gele schil van de citroen erboven.

serveertip:

Lekker met vers basilicum.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Juli 2018

Vegan mezzelune met tomaten en romige spinaziesaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan mez­ze­lu­ne met to­ma­ten en ro­mi­ge spi­na­zie­saus

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 1 takje rozemarijn

Snijd de knoflook fijn. Ris de takjes van de rozemarijn en snijd fijn.

2
2
  • 1 el olijfolie mild
  • 200 g verse spinazie

Verhit de olie in een hapjespan. Bak de knoflook, rozemarijn en spinazie tot de spinazie voor de helft is geslonken.

3
3
  • 125 ml Oatly cuisine bio (plantaardige haverroom)

Voeg de room toe, laat 2 min. koken en zet het vuur uit.

4
4

Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 250 g Mezzelune ceci e lenticchie vegan

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 200 g gekleurde snoeptomaatjes
  • ½ citroen

Halveer ondertussen de tomaatjes. Boen de citroen schoon.

7
7

Verdeel de pasta en de groene saus over de borden.

8
8

Bestrooi met de tomaatjes en rasp met een zesteur mooie krullen van de gele schil van de citroen erboven.

serveertip:

Lekker met vers basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.