bewaar
Vegan mezzelune met tomaten en romige spinaziesaus
Vegan mezzelune met tomaten en romige spinaziesaus
bewaar

Vegan mezzelune met tomaten en romige spinaziesaus

Deze vegan pasta is gevuld met een heerlijk romige saus.

15 min. bereiden
redelijk pittig
33waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 teen

knoflook

1 takje

rozemarijn

1 el

olijfolie mild

200 g

verse spinazie

125 ml

Oatly! cuisine bio (plantaardige haverroom)

250 g

Mezzelune ceci e lenticchie vegan

200 g

gekleurde snoeptomaatjes

½

citroen

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Deze vegan pasta is gevuld met een heerlijk romige saus.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn. Ris de takjes van de rozemarijn en snijd fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de knoflook, rozemarijn en spinazie tot de spinazie voor de helft is geslonken.

2

Voeg de room toe, laat 2 min. koken en zet het vuur uit. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.

3

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de tomaatjes. Boen de citroen schoon.

4

Verdeel de pasta en de groene saus over de borden. Bestrooi met de tomaatjes en rasp met een zesteur mooie krullen van de gele schil van de citroen erboven.

tip

serveertipLekker met vers basilicum.

Ve­gan mez­ze­lu­ne met to­ma­ten en ro­mi­ge spi­na­zie­saus

Instructievideo - 00:26 min.