bewaar
Vegan moussaka
Vegan moussaka
bewaar

Vegan moussaka

Deze moussaka is helemaal vegan door het gebruik van o.a. havermelk.

30 min. bereiden
30 min. oventijd
48waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

aubergines

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

420 g

linzen in blik

100 g

ongezouten plantenmargarine

30 g

tarwebloem

500 ml

Oatly haverdrank

2 tl

gedroogde oregano

2 tl

BioToday bouillonpoeder gistvrij

400 g

tomatenblokjes in blik

500 g

aardappelschijfjes

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • garde

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Deze moussaka is helemaal vegan door het gebruik van o.a. havermelk.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een ½ cm dik. Snijd de ui en knoflook fijn. Giet de linzen af en spoel onder koud stromend water.

2

Bestrooi de aubergine met peper en eventueel zout. Verhit 40 g margarine (per 4 personen) in de grillpan en gril de aubergine in delen 4 min. Keer halverwege.

3

Verhit ondertussen 40 g margarine (per 4 personen) in een hapjespan. Roer de bloem erdoor en laat op laag vuur 5 min. garen tot de bloem licht begint te kleuren. Zet het vuur wat hoger en voeg al roerend met een garde in scheuten de haverdrink toe. Voeg de helft van de oregano en de bouillonpoeder toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Blijf roeren tot je een bechamelsaus krijgt, dit duurt ca. 10 min.

4

Verhit ondertussen de rest van de margarine in een koekenpan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de knoflook toe en bak mee. Voeg de linzen, de rest van de oregano, de tomatenblokjes, peper en eventueel zout toe. Roer goed door en zet het vuur uit.

5

Verdeel achtereenvolgens de aardappelschijfjes, aubergine, het linzenmengsel en tot slot de bechamelsaus over de ovenschaal. Bak de moussaka in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.