bewaar
Vegan pasta pesto
Vegan pasta pesto
bewaar

Vegan pasta pesto

Vegan of niet: pasta pesto is een klassieker die je geproefd moet hebben.

20 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

De Cecco Linguine n° 7

40 g

pijnboompitten

50 g

Violife Prosociano wedge

1 teen

knoflook

100 ml

extra vierge olijfolie

30 g

verse basilicum

100 g

koelverse semi-gedroogde cherry tomaatjes

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Vegan of niet: pasta pesto is een klassieker die je geproefd moet hebben.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp de vegan kaas. Maal de pijnboompitten, vegan kaas, knoflook en olijfolie in de hoge beker en pureer. Voeg de blaadjes van de basilicum toe en maal kort tot pesto.

2

Giet de pasta af en vang wat van het kookvocht op. Meng de pesto door de pasta en voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over de borden, verdeel de tomaten erover en bestrooi met wat versgemalen zwarte peper.

combinatietipLekker met gegrilde groene asperges of een salade.