bewaar
Courgettespaghetti met garnalen, tapenade en extra vierge olijfolie
Courgettespaghetti met garnalen, tapenade en extra vierge olijfolie
bewaar

Courgettespaghetti met garnalen, tapenade en extra vierge olijfolie

Een maaltijd, zoals pasta, (nog) specialer maken? Gebruik dan extra vierge olijfolie met een rijke smaak.

15 min. bereiden
licht pittig
5waarderingen

Ingrediënten

2 personen

100 g

spaghetti

100 g

koelverse semi-gedroogde cherry tomaatjes

3½ el

extra vierge olijfolie

2 tenen

knoflook

185 g

verse roerbakgarnaal naturel

¼ tl

chilivlokken

40 g

Pecorino Romano

400 g

courgettespaghetti

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

  • rasp

Een maaltijd, zoals pasta, (nog) specialer maken? Gebruik dan extra vierge olijfolie met een rijke smaak.

Aan de slag

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe ondertussen de tomaatjes en 2 el olie (per 2 personen) in een hoge beker en maal fijn met de staafmixer, maar met nog een beetje structuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el olie (per 2 personen) in een hapjespan en bak de knoflook, garnalen en chilivlokken 4 min. op middelhoog vuur. Rasp ondertussen de kaas.

3

Doe de courgettespaghetti in een vergiet en giet de spaghetti erboven af. Doe beide soorten spaghetti in de pan en meng de gemalen zongedroogde tomaten, garnalen en helft van de kaas erdoor. Verdeel over diepe borden, bestrooi met de rest van de kaas en besprenkel met de rest van de olie.

tip

serveertipLekker met een partje citroen.