Courgettespaghetti met garnalen, tapenade en extra vierge olijfolie
Een maaltijd, zoals pasta, (nog) specialer maken? Gebruik dan extra vierge olijfolie met een rijke smaak.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 100 g spaghetti
- 100 g koelverse semi-gedroogde cherry tomaatjes
- 3½ el extra vierge olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 185 g verse roerbakgarnalen naturel
- ¼ tl chilivlokken
- 40 g Pecorino Romano
- 400 g courgettespaghetti
Keukenspullen
- staafmixer met hoge beker
- rasp
Advertentie
Bereiden
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe ondertussen de tomaatjes en 2 el olie (per 2 personen) in een hoge beker en maal fijn met de staafmixer, maar met nog een beetje structuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el olie (per 2 personen) in een hapjespan en bak de knoflook, garnalen en chilivlokken 4 min. op middelhoog vuur. Rasp ondertussen de kaas.
- Doe de courgettespaghetti in een vergiet en giet de spaghetti erboven af. Doe beide soorten spaghetti in de pan en meng de gemalen zongedroogde tomaten, garnalen en helft van de kaas erdoor. Verdeel over diepe borden, bestrooi met de rest van de kaas en besprenkel met de rest van de olie.
serveertip:
Lekker met een partje citroen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 705 kcal
- eiwit 36 g
-
koolhydraten 56 g
waarvan suikers 18 g -
vet 36 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 960 mg
- vezels 6 g
Pittigheid
Ook te zien in
Courgettespaghetti met garnalen, tapenade en extra vierge olijfolie
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Courgettespaghetti met garnalen, tapenade en extra vierge olijfolie
- 100 g spaghetti
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- 100 g koelverse semi-gedroogde cherry tomaatjes
- 2 el extra vierge olijfolie
Doe ondertussen de tomaatjes en de olie in een hoge beker en maal fijn met de staafmixer, maar met nog een beetje structuur.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 2 tenen knoflook
- 1 el extra vierge olijfolie
- 185 g verse roerbakgarnalen naturel
- ¼ tl chilivlokken
Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook, garnalen en chilivlokken 4 min. op middelhoog vuur.
- 40 g Pecorino Romano
Rasp ondertussen de kaas.
- 400 g courgettespaghetti
Doe de courgettespaghetti in een vergiet en giet de spaghetti erboven af.
Doe beide soorten spaghetti in de pan en meng de gemalen zongedroogde tomaten, garnalen en helft van de kaas erdoor.
- ½ el extra vierge olijfolie
Verdeel over diepe borden, bestrooi met de rest van de kaas en besprenkel met de rest van de olie.
serveertip:
Lekker met een partje citroen.