Cour­get­te­s­pa­ghet­ti met to­maat, pis­ta­che en een lams­haas­je

Dit gerecht kun je je bezoek met een gerust hart voorzetten.

(16) waardeer
hoofdgerecht Dit gerecht kun je je bezoek met een gerust hart voorzetten. 4 personen
4 16

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de cherrytomaten aan de tak op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de balsamico en met ¼ van de olie en bestrooi met peper. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak fijn.
  3. Snijd de knoflook fijn. Laat de spinazie in delen slinken in de koekenpan. Doe de spinazie, knoflook, tijm en de helft van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de lamshaasjes in 5 min. vanbuiten rondom bruin en vanbinnen rosé. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
  5. Kook de spaghetti in 4 min. beetgaar. Doe de courgettespaghetti in een vergiet en giet de gekookte pasta erboven af. Doe de spaghetti en courgettespaghetti terug in de pan. Meng de spinaziesaus erdoor en verdeel over de borden.
  6. Snijd de lamshaasjes in schuine plakken en leg op de spaghetti. Leg de tomaatjes erop en bestrooi met de pistachenootjes.

Tip:

De lamshaas is t/m 7 april 2019 alleen verkrijgbaar in de grotere Albert Heijnwinkels en op ah.nl. Van 8 t/m 28 april is de lamshaas goed verkrijgbaar in bijna alle winkels. Je kunt dit gerecht ook maken met varkenshaas. Verdubbel dan de baktijd.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2019 nr. 03 - Lentegroen , Allerhande Box Week 21 2018 , Allerhande Box Week 1 2018

Courgettespaghetti met tomaat, pistache en een lamshaasje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te­s­pa­ghet­ti met to­maat, pis­ta­che en een lams­haas­je

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 500 g cherrytomaten aan de tak
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn

Leg de cherrytomaten aan de tak op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en de balsamico en bestrooi met peper.

3
3

Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.

4
4
  • 50 g gepelde ongezouten pistachenoten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak fijn.

5
5
  • 2 tenen knoflook
  • 200 g babyspinazie

Snijd de knoflook fijn. Laat de spinazie in delen slinken in de koekenpan.

6
6
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 el traditionele olijfolie

Doe de spinazie, knoflook, tijm en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 310 g lamshaas naturel

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de lamshaasjes in 5 min. vanbuiten rondom bruin en vanbinnen rosé.

8
8

Neem uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.

9
9
  • 500 g verse spaghetti all'uovo
  • 400 g courgettespaghetti

Kook de spaghetti in 4 min. beetgaar. Doe de courgettespaghetti in een vergiet en giet de gekookte pasta erboven af.

10
10

Doe de spaghetti en courgettespaghetti terug in de pan. Meng de spinaziesaus erdoor en verdeel over de borden.

11
11

Snijd de lamshaasjes in schuine plakken en leg op de spaghetti.

12
12

Leg de tomaatjes erop en bestrooi met de pistachenootjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.