Open la­sag­ne met ge­bak­ken pad­den­stoe­len & truf­fel­pes­to

Het leuke aan deze lasagne: je ziet precies wat er allemaal in zit. Lekker!

(18) waardeer
italiaans hoofdgerecht Het leuke aan deze lasagne: je ziet precies wat er allemaal in zit. Lekker! 4 personen
5 18

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Neem van het vuur. Haal de lasagnebladen los, voeg toe aan de pan met water en laat 10 min. wellen. Roer af en toe voorzichtig; zo plakken ze niet aan elkaar.
  2. Snijd de paddenstoelen in plakken en snijd de knoflook fijn. Verwijder het vel van de worsten. Verhit een grillpan zonder olie of boter en rooster de cherrytomaten aan de tak in ca. 5 min.
  3. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak het vlees op middelhoog vuur 3 min. Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleinere stukjes. Voeg de paddenstoelen en knoflook toe en bak 5 min. mee.
  4. Besmeer ondertussen één kant van de gekookte lasagnevellen met de truffelpesto. Neem 4 diepe borden. Leg op elk bord een lasagnevel met de pestokant naar boven. Verdeel de helft van het paddenstoelen-worstmengsel over de vellen op de 4 borden en de helft van de spinazie. Herhaal dit een keer. Verdeel de cherrytomaten over de borden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 37-38

Open lasagne met gebakken paddenstoelen & truffelpesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Open la­sag­ne met ge­bak­ken pad­den­stoe­len & truf­fel­pes­to

1
1

Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook.

2
2
  • 250 g koelverse lasagnebladen

Neem van het vuur. Haal de lasagnebladen los, voeg toe aan de pan met water en laat 10 min. wellen. Roer af en toe voorzichtig; zo plakken ze niet aan elkaar.

3
3
  • 400 g paddenstoelenmelange
  • 1 teen knoflook

Snijd de paddenstoelen in plakken en snijd de knoflook fijn.

4
4
  • 270 g Catalaanse braadworsten
  • 250 g cherrytomaten aan de tak

Verwijder het vel van de worsten. Verhit een grillpan zonder olie of boter en rooster de cherrytomaten aan de tak in ca. 5 min.

5
5
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak het vlees op middelhoog vuur 3 min.

6
6

Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleinere stukjes. Voeg de paddenstoelen en knoflook toe en bak 5 min. mee.

7
7
  • 4 el Grand'Italia pasta pesto tartufo

Besmeer ondertussen één kant van de gekookte lasagnevellen met de truffelpesto.

8
8

Neem 4 diepe borden. Leg op elk bord een lasagnevel met de pestokant naar boven.

9
9
  • 100 g babyspinazie

Verdeel de helft van het paddenstoelen-worstmengsel over de vellen op de 4 borden en de helft van de spinazie. Herhaal dit een keer.

10
10

Verdeel de cherrytomaten over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.