bewaar
Open lasagne met gebakken paddenstoelen & truffelpesto
Open lasagne met gebakken paddenstoelen & truffelpesto
bewaar

Open lasagne met gebakken paddenstoelen & truffelpesto

Het leuke aan deze lasagne: je ziet precies wat er allemaal in zit. Lekker!

20 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

koelverse lasagnebladen

400 g

paddenstoelenmelange

1 teen

knoflook

270 g

Catalaanse braadworst

250 g

cherrytomaten aan de tak

1 el

traditionele olijfolie

4 el

Grand'Italia pasta pesto tartufo

100 g

babyspinazie

Dit heb je nodig

  • grillpan

Het leuke aan deze lasagne: je ziet precies wat er allemaal in zit. Lekker!

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Neem van het vuur. Haal de lasagnebladen los, voeg toe aan de pan met water en laat 10 min. wellen. Roer af en toe voorzichtig; zo plakken ze niet aan elkaar.

2

Snijd de paddenstoelen in plakken en snijd de knoflook fijn. Verwijder het vel van de worsten. Verhit een grillpan zonder olie of boter en rooster de cherrytomaten aan de tak in ca. 5 min.

3

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak het vlees op middelhoog vuur 3 min. Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleinere stukjes. Voeg de paddenstoelen en knoflook toe en bak 5 min. mee.

4

Besmeer ondertussen één kant van de gekookte lasagnevellen met de truffelpesto. Neem 4 diepe borden. Leg op elk bord een lasagnevel met de pestokant naar boven. Verdeel de helft van het paddenstoelen-worstmengsel over de vellen op de 4 borden en de helft van de spinazie. Herhaal dit een keer. Verdeel de cherrytomaten over de borden.