Ve­gan pas­ta al fun­g­hi

Mis je nu je veganistisch eet een goede romige pasta? Voilà!

(11) waardeer
italiaans hoofdgerecht Mis je nu je veganistisch eet een goede romige pasta? Voilà! 4 personen
5 11

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de paddenstoelen voor pasta in stukken en de kastanjechampignons in plakken. Snijd de knoflook fijn en snipper de sjalot.
  2. Verhit de olie in de pan en fruit de sjalot en knoflook al roerend 2 min. Voeg de rest van de olie en paddenstoelen toe en bak 8 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
  3. Voeg de rijstcuisine, spaghetti en de bouillonpoeder toe aan de paddenstoelen en verwarm 2 min. al roerend. Breng royaal op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Strooi de peterselie en edelgistvlokken over de pasta.

Tip:

Let op: wanneer je spaghetti all'uovo gebruikt, is het recept niet meer veganistisch.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
augustus 2018

Vegan pasta al funghi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan pas­ta al fun­g­hi

1
1
  • 300 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 200 g paddenstoelen voor pasta
  • 400 g kastanjechampignons

Snijd ondertussen de paddenstoelen voor pasta in stukken en de kastanjechampignons in plakken.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalot

Snijd de knoflook fijn en snipper de sjalot.

4
4
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in de pan en fruit de sjalot en knoflook al roerend 2 min.

5
5

Voeg de rest van de olie en paddenstoelen toe en bak 8 min. op middelhoog vuur.

6
6
  • 15 g verse platte peterselie

Snijd ondertussen de peterselie fijn.

7
7
  • 250 ml Alpro rice cuisine kookroom
  • ½ el Bio Today vegetable stock powder

Voeg de rijstcuisine, spaghetti en de bouillonpoeder toe aan de paddenstoelen en verwarm 2 min. al roerend.

8
8
  • 2 el edelgistvlokken

Breng royaal op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Strooi de peterselie en edelgistvlokken over de pasta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.