Breng een pan met de bouillon (zonder water) aan de kook. Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes van 2-3 cm en voeg toe aan de bouillon.
Verwijder de harde onderkant en de buitenste blaadjes van de stengels citroengras en snijd in stukken van 4 cm. Snijd de sjalotten in dunne parten. Voeg de laos, het citroengras en de sjalot toe aan de kippensoep en laat alles met de deksel schuin op de pan 20 min. op laag vuur koken. Schep af en toe het schuim eraf.
Voeg na 20 min. de kokosmelk, vissaus en suiker toe aan de soep. Maak de peper schoon en snijd in schuine dunne ringen. Scheur de oesterzwammen in stukken. Voeg toe aan de soep en verwarm nog 5 min. op laag vuur mee. Snijd ondertussen de steeltjes van de koriander grof, maar zorg dat de blaadjes heel blijven.
Pers 1 limoen uit en breng de soep op smaak met 2 el limoensap (per 4 personen) en eventueel extra vissaus. Verdeel over kommen en bestrooi met de koriander. Serveer de rest van de limoen in parten ernaast.
Thaise soep
Klassiek Thais of soep met een Thaise twist: wij zetten ze in alle gevallen graag op tafel. Met de geurige ingrediënten uit de rijke Thaise keuken til je een eenvoudig gerecht als soep naar een hoger niveau. Wat wordt jouw nieuwe favoriet?
Thaise soep recepten
Thaise soep maken: zo doe je dat
Ingrediënten
Aantal personen
500 ml kippenfond in pot | |
250 gram scharrelkipfilets | |
3 stengels vers citroengras | |
2 sjalotten | |
1.5 theelepel gemalen laos | |
400 ml kokosmelk | |
1.5 eetlepel vissaus | |
2 theelepel kokosbloesemsuiker | |
1 verse rode peper | |
150 gram oesterzwammen | |
7.5 gram verse koriander | |
2 limoenen |
Tom kha kai soep
Thaise Tom Kha Kai betekent letterlijk 'kip-laos-soep' en wordt behalve laos en kip gemaakt van o.a. kokosmelk en limoenblad. Variaties op Tom Kha Kai bestaan ook. Zo is Tom Kha Koong in principe dezelfde soep, maar dan met garnalen. Tom Kha Kai dankt z’n typische smaak aan de combinatie van citroengras, kokos, limoen en kaffirlimoenblad. In plaats van oesterzwammen zijn shiitake ook erg lekker in deze soep. Door meer of ju...
01:26
Aziatische keukens