bewaar
Pikant-zure garnalensoep
Pikant-zure garnalensoep
bewaar

Pikant-zure garnalensoep

25 min. bereiden
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 stengels

sereh

2 cm

gemberwortel

1 pot

visfond

1

limoen

1 zakje

bosui

1

rode ui

2 tenen

knoflook

1

rode peper

2 bakjes

cocktailgarnalen

4 el

vissaus

4 el

verse koriander

Aan de slag

Verwijder het buitenste blad van de sereh. Hak de stengels fijn. Halveer de gemberwortel en snijd in flinterdunne plakjes. Breng in een grote pan de visfond met eenzelfde hoeveelheid water aan de kook. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Roer de sereh, gember, bosui, rode ui, knoflook en limoenrasp erdoor. Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Roer de garnalen door de soep en verwarm ca. 1 min. Roer de rode peper, vissaus en 4 el limoensap door de soep. Verdeel over 4 kommen en garneer met de koriander.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.