bewaar
Tom yam goong
Tom yam goong
bewaar

Tom yam goong

Dankzij dit recept voor tom yam goong waan je je thuis in Thailand!

35 min. bereiden
pittig
118waarderingen

Ingrediënten

4 personen

225 g

diepvries reuzengarnaal

2 el

arachideolie

1 liter

water

2 stengels

koelverse sereh citroengras

50 g

galanga (laos)

2

rawitt pepers rood & groen

5

gedroogde limoenblaadjes

2

limoenen

150 g

oesterzwammen

15 g

verse koriander

2 el

vissaus

1 el

kristalsuiker

Dankzij dit recept voor tom yam goong waan je je thuis in Thailand!

Aan de slag

1

Pel de ontdooide garnalen en verwijder met een scherp mesje het darmkanaal. Zet de garnalen afgedekt in de koelkast tot gebruik, bewaar de schalen.

2

Verhit de olie in een (soep)pan en bak de schalen van de garnalen 3 min. op hoog vuur. Voeg het water erbij, breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. met de deksel schuin op de pan koken.

3

Kneus ondertussen de stengels citroengras met de achterkant van je mes en snijd in 3 stukken. Snijd de laos in plakjes.

4

Snijd de steeltjes van de pepers, plet met een mes en halveer de pepers in de breedte. Scheur de limoenblaadjes in doormidden.

5

Zeef de bouillon boven een kom en gooi de garnaalschalen weg. Voeg de laos, het citroengras, de limoenblaadjes en rode peper toe aan de bouillon.

6

Breng aan de kook en laat ca. 10 min. op laag vuur koken. Voeg de laatste 3 min. de garnalen toe.

7

Pers ondertussen de limoenen uit. Scheur de oesterzwammen in stukken en snijd de koriander grof.

8

Zet het vuur uit en voeg de oesterzwammen, 3-4 el limoensap (per 4 personen), de vissaus en suiker toe. Garneer de tom yam goong met de koriander.

variatietipLiever iets pittiger? Voeg extra pepertje toe.

Tom yam kung

Instructievideo - 03:53 min.