Thai­se bouil­lon met pad­den­stoe­len en tofu van Ja­mie Oli­ver

Dit recept ziet er prachtig uit en je zet het ook nog in een halfuurtje op tafel.

(0) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Dit recept ziet er prachtig uit en je zet het ook nog in een halfuurtje op tafel. 6 personen

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Wrijf een grote koekenpan met antiaanbak­ laag in met een drupje olie. Doe de rijst met twee keer het volume aan water en een snufje zeezout in de pan, leg er een deksel op en kook de rijst 10 minuten op hoog vuur. Verwijder het deksel en laat de rijst nog 5 minuten op laag vuur koken tot de korrels luchtig zijn en de bodem een beetje krokant wordt. Schud de pan gaandeweg een paar keer.
  2. Maak de bouillon van het tablet en het water. Giet de bouillon en kokosmelk intussen in een grote pan en roer de tamarindepasta erdoor. Trek de buitenste blaadjes van de stengels citroengras, snijd de uiteinden af, hak de zachte delen fijn en strooi ze in de pan. Voeg de kokosbloesemsuiker toe.
  3. Verwijder de zaadjes van de rode pepers en snijd de pepers in dunne ringetjes. Schil en hak de gember fijn, doe ze in de pan en zet hem op matig vuur. Snijd de grotere paddenstoelen met de tofu in stukjes (laat kleintjes heel), doe ze in de pan en breng de soep een paar minuten aan de kook.
  4. Maak intussen de lente­uitjes schoon, snijd ze in dunne ringetjes, pluk er de meeste korianderblaadjes bij en roer ze met een scheutje sojasaus naar smaak door.
  5. Schep de soep in kommen. Stort de rijstkoek uit de koekenpan, snijd in punten en leg op de soep. Serveer met de rest van de koriander en partjes limoen om uit te knijpen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 384 kcal
  • eiwit 12,7 g
  • koolhydraten 65,9 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 4,4 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 2,3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Thaise bouillon met paddenstoelen en tofu van Jamie Oliver

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se bouil­lon met pad­den­stoe­len en tofu van Ja­mie Oli­ver

1
1

Wrijf een grote koekenpan met antiaanbak­ laag in met een drupje olie.

2
2
  • 450 g basmatirijst

Doe de rijst met twee keer het volume aan water en een snufje zeezout in de pan, leg er een deksel op en kook de rijst 10 minuten op hoog vuur.

3
3

Verwijder het deksel en laat de rijst nog 5 minuten op laag vuur koken tot de korrels luchtig zijn en de bodem een beetje krokant wordt. Schud de pan gaandeweg een paar keer.

4
4
  • 1 groentebouillontablet
  • 800 ml water

Maak de bouillon van het tablet en het water.

5
5
  • 400 g kokosmelk light
  • 4 tl tamarindepasta

Giet de bouillon en kokosmelk intussen in een grote pan en roer de tamarindepasta erdoor.

6
6
  • 4 stengels vers citroengras
  • 15 g kokosbloesemsuiker

Trek de buitenste blaadjes van de stengels citroengras, snijd de uiteinden af, hak de zachte delen fijn en strooi ze in de pan. Voeg de kokosbloesemsuiker toe.

7
7
  • 2 rode pepers
  • 4 cm verse gember

Verwijder de zaadjes van de rode pepers en snijd de pepers in dunne ringetjes. Schil en hak de gember fijn, doe ze in de pan en zet hem op matig vuur.

8
8
  • 200 g gemengde paddenstoelen
  • 300 g tofu naturel

Snijd de grotere paddenstoelen met de tofu in stukjes (laat kleintjes heel), doe ze in de pan en breng de soep een paar minuten aan de kook.

9
9
  • 6 lente-uitjes
  • 7½ g verse koriander
  • ½ el sojasaus zoutarm

Maak intussen de lente­uitjes schoon, snijd ze in dunne ringetjes, pluk er de meeste korianderblaadjes bij en roer ze met een scheutje sojasaus naar smaak door.

10
10

Schep de soep in kommen. Stort de rijstkoek uit de koekenpan, snijd in punten en leg op de soep.

11
11
  • 1 limoen

Serveer met de rest van de koriander en partjes limoen om uit te knijpen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.