Snel en gezond
Snel en gezond

Snel en gezond

Snel, gezond recept gezocht? Hier zit je goed! Deze maaltijden staan in 15 minuten op tafel én passen in een gezonde leefstijl. Ze voldoen namelijk allemaal aan de richtlijnen* van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.

Kiproerbak met sperziebonen en rijst

Kiproerbak met sperziebonen en rijst

Ingrediënten

4 personen

300 g

zilvervliesrijst

750 g

diepvries gebroken sperzieboon

3 el

zonnebloemolie

300 g

kipfiletreepjes

1½ el

kerriepoeder

450 g

bamigroentepakket

40 g

verse selderij

Dit heb je nodig

  • hapjespan of wok

  1. Kook de rijst in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen de laatste 4 min. mee. Giet de rijst en sperziebonen af en laat staan met de deksel op de pan.
  2. Verhit ondertussen de olie in de wok of hapjespan en roerbak de kip met de kerrie en peper naar smaak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Halveer de rode peper uit de bamigroente in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd in dunne ringetjes Voeg met de rest van de groente toe aan de kip en roerbak al omscheppend 4 min. op hoog vuur.
  3. Snijd ondertussen de selderij fijn. Voeg de rijst, sperziebonen en selderij toe aan de pan en roerbak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over diepe borden en serveer.