Lauw­war­me cous­cous met groen­ten en krui­den­ri­cot­ta

Heerlijk couscousgerecht zonder vlees of vis. Wat er wél in zit: heel veel groene groenten.

(68) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Heerlijk couscousgerecht zonder vlees of vis. Wat er wél in zit: heel veel groene groenten. 2 personen
3 68

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de abrikozen in stukjes en de selderij fijn. Meng de helft van de selderij door de ricotta en breng op smaak met peper. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.
  2. Laat in dezelfde pan de spinazie in delen slinken. Voeg de paprika, tuinerwten en wat peper toe en verwarm 3 min. Neem van het vuur en meng de pistachenoten erdoor. Meng ondertussen de couscous met de currypoeder, olie, azijn, abrikozen, de rest van de selderij en wat peper. Schep de groenten door de couscous en serveer met de kruidenricotta.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 8  g
  • natrium 80 mg
  • vezels 16 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande magazine 2016 nr. 01 - Goed voor je , Kickstart 10-daagse , Receptkaart 2018 week 03-04

Lauwwarme couscous met groenten en kruidenricotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lauw­war­me cous­cous met groen­ten en krui­den­ri­cot­ta

1
1
  • ½ groene paprika

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

2
2
  • 40 g gedroogde abrikozen zonder pit
  • 10 g verse selderij
  • 80 g ricotta

Snijd de abrikozen in stukjes en de selderij fijn. Meng de helft van de selderij door de ricotta en breng op smaak met peper.

3
3
  • 50 g gepelde (ongezouten) pistachenootjes

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. op middelhoog vuur.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

4
4

Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.

5
5
  • 100 g verse spinazie
  • 200 g diepvries tuinerwten

Laat in dezelfde pan de spinazie in delen slinken. Voeg de paprika, tuinerwten en wat peper toe en verwarm 3 min.

6
6

Neem van het vuur en meng de pistachenoten erdoor.

7
7
  • 250 g volkorencouscous
  • 1 tl hot currypoeder
  • 2 el olijfolie
  • 1 el azijn

Meng ondertussen de couscous met de currypoeder, olie, azijn, abrikozen, de rest van de selderij en wat peper.

8
8

Schep de groenten door de couscous en serveer met de kruidenricotta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.