bewaar
Couscous met abrikoos en pruim
Couscous met abrikoos en pruim
bewaar

Couscous met abrikoos en pruim

Fruit door je gerecht is op en top Marokkaans, en het maakt dit gerecht tot een allemansfavoriet.

20 min. bereiden
83waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

couscous

250 ml

kokend water

1 el

olijfolie extra vierge

40 g

ongezouten roomboter

4

gewelde pruimen zonder pit

6

gedroogde abrikozen

95 g

gepelde pistachenoten

1

limoen

½ bakje

verse munt

2 bolletjes

Chinese stemgember

½ tl

kaneel

1 el

rietsuiker

250 ml

hangop

Fruit door je gerecht is op en top Marokkaans, en het maakt dit gerecht tot een allemansfavoriet.

Aan de slag

1

Doe de couscous in een pan en voeg de olie en het kokend water toe. Laat afgedekt 2 min. wellen. Zet de pan op laag vuur, voeg de boter toe en laat al roerend smelten.

2

Snijd de pruimen en abrikozen in dunne parten. Rooster de pistachenoten met 1 tl zout 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

3

Snijd de munt in reepjes en de Chinese stemgember fijn. Roer het limoenrasp en -sap, de kaneel en de suiker door de couscous. Voeg de pruimen, abrikozen, pistachenoten, munt en gember toe.

4

Serveer met de hangop en eventueel wat honing. Lekker met gegrilde kipfilet en wortelsalade.

Steenfruit snijden

Instructievideo - 01:10 min.