bewaar
Couscous met abrikozen en kaas
Couscous met abrikozen en kaas
bewaar

Couscous met abrikozen en kaas

Ook als je snel klaar moet zijn, kun je best exotisch koken. Deze couscous heeft door de abrikozen en kruiden een Marokkaans tintje.

15 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

couscous

350 ml

kokend water

2 tenen

knoflook

8 el

arachideolie

800 g

fijngesneden hutspotgroenten

3 tl

gemalen komijn

75 g

gewelde abrikozen zonder pit

15 g

verse basilicum

30 g

amandelschaafsel

3 el

bloemenhoning

150 g

Blue d'Auvergne blauwaderkaas 50+

Ook als je snel klaar moet zijn, kun je best exotisch koken. Deze couscous heeft door de abrikozen en kruiden een Marokkaans tintje.

Aan de slag

1

Doe de couscous in een schaal, schenk het kokend water erover en laat 10 min. afgedekt staan. Snijd de knoflook fijn.

2

Verhit ondertussen 2 el olie in een hapjespan en bak de hutspotgroenten, komijn en knoflook 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3

Snijd ondertussen de abrikozen in stukjes en het basilicum in reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Klop de rest van de olie met de honing tot een dressing.

4

Roer de couscous los met een vork en meng de dressing, hutspotgroenten, abrikozen, het basilicum en amandelschaafsel erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de kaas erover en serveer.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.