bewaar
Lentecouscous met geitenkaas
Lentecouscous met geitenkaas
bewaar

Lentecouscous met geitenkaas

25 min. bereiden
216waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

couscous

1 tl

zout

1 tl

gemalen komijn

2 tl

gemalen geelwortel (kurkuma)

250 ml

kokend water

400 g

verse doperwten

250 g

gedroogde abrikozen zonder pit

15 g

verse munt

1

limoen

5 el

traditionele olijfolie

150 g

zachte geitenkaas

Aan de slag

1

Doe de couscous in een ruime schaal en meng er het zout, de komijn en geelwortel door. Schenk er het kokende water bij en laat 10 min. staan. Roer los met een vork.

2

Kook ondertussen de doperwtjes in 4 min. beetgaar. Giet af en voeg toe aan de couscous. Snijd de abrikozen in kleine stukjes en de munt fijn. Voeg de abrikozen samen met de munt toe. Pers de limoen uit en voeg het limoensap en de olie toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de geitenkaas over de couscous en serveer.

tip

variatietipJe kunt ook tuinerwten uit de diepvries gebruiken. Verkort de kooktijd dan met 1 min.