bewaar
Quinoasalade met geitenkaas
Quinoasalade met geitenkaas
bewaar

Quinoasalade met geitenkaas

Het nootachtige van de quinoa is heerlijk in deze frisse salade met citrusfruit en avocado.

30 min. bereiden
357waarderingen

Ingrediënten

4 personen

275 g

quinoa

1 el

gemalen geelwortel (kurkuma)

700 ml

kraanwater

2

rode grapefruits

1

limoen

1

perssinaasappel

5 el

extra vierge olijfolie

15 g

verse basilicum

1

avocado

125 g

zachte geitenkaas

40 g

alfalfa

Het nootachtige van de quinoa is heerlijk in deze frisse salade met citrusfruit en avocado.

Aan de slag

1

Doe de quinoa en geelwortel met water en wat zout in een pan. Breng aan de kook. Kook tot de quinoa het water helemaal heeft opgenomen, dit duurt ca. 15 min. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.

2

Boen ondertussen de grapefruit schoon. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruits. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Doe in een bakje. Boen de limoen en sinaasappel schoon. Rasp de groene schil van de limoen en de oranje schil van de sinaasappel en pers de vruchten uit. Meng het rasp en sap van beide vruchten en olie door de quinoa.

3

Snijd het basilicum in reepjes (houd wat blaadjes apart) en voeg toe aan de quinoa. Schep de quinoasalade in diepe borden. Verdeel de partjes grapefruit erover. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in partjes. Leg op de salade. Verkruimel de geitenkaas over de borden. Leg op elk bord wat basilicum en flink wat alfalfa. Besprenkel met de rest van de olie en serveer.