Quinoasalade met goudbruine tofu
Rijkgevulde vegetarische salade: met lekker veel groenten, quinoa, tofu en witte kaas.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 375 g tofu naturel
- 1 tl gemalen piment
- 1 tl paprikapoeder
- 300 g quinoa
- 1 rode peper
- 4 salade-uitjes
- 1 rode paprika
- 100 g gedroogde abrikozen
- 2 limoenen
- 100 g verse spinazie
- 15 g verse koriander (bakje)
- 15 g verse munt (bakje)
- 1 el traditionele olijfolie
- 60 g ongebrande walnoten
- 4 el olijfolie extra vierge
- 1 avocado
- 50 g witte kaas
- 1 bakje tuinkers (20 g)
- 4 el magere yoghurt
Keukenspullen
- keukenmachine
Advertentie
Bereiden
- Laat de tofu uitlekken, snijd in plakken van 1 cm en dep droog. Bestrooi de tofu met het piment en de paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Laat marineren.
- Kook de quinoa in ruim water 8 min. Giet af, spoel met koud water, giet opnieuw af en schep in een schaal.
- Verwijder ondertussen het steeltje van de rode peper en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de salade-uitjes in ringetjes. Snijd de paprika en abrikozen in stukjes. Pers de limoenen uit.
- Houd wat spinazie, koriander- en muntblaadjes achter voor garnering. Maal de rest met de peper, salade-uitjes in de keukenmachine fijn.
- Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de walnoten en paprika 5 min. Schep regelmatig om. Doe in een schaal en meng de abrikozen erdoor. Meng de quinoa met het spinaziemengsel. Breng op smaak met het limoensap en de extra vierge olijfolie. Schep het paprikamengsel erdoor.
- Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de tofu in 4 min. goudbruin. Keer halverwege.
- Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in plakken. Verkruimel de kaas. Verdeel de tofu, avocado, witte kaas en tuinkers over de quinoasalade. Garneer met de achtergehouden spinazie, koriander en munt. Serveer met de yoghurt.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 805 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 64 g
-
vet 44 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 175 mg
- vezels 14 g
Pittigheid
Ook te zien in
Quinoasalade met goudbruine tofu
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Quinoasalade met goudbruine tofu

- 375 g tofu naturel
Laat de tofu uitlekken, snijd in plakken van 1 cm en dep droog.

- 1 tl gemalen piment
- 1 tl paprikapoeder
Bestrooi de tofu met het piment en de paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Laat marineren.

- 300 g quinoa
Kook de quinoa in ruim water 8 min. Giet af, spoel met koud water, giet opnieuw af en schep in een schaal.

- 1 rode peper
- 4 salade-uitjes
Verwijder ondertussen het steeltje van de rode peper en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de salade-uitjes in ringetjes.

- 1 rode paprika
- 100 g gedroogde abrikozen
- 2 limoenen
Snijd de paprika en abrikozen in stukjes. Pers de limoenen uit.

- 100 g verse spinazie
- 15 g verse koriander
- 15 g verse munt
Houd wat spinazie, koriander- en muntblaadjes achter voor garnering. Maal de rest met de peper, salade-uitjes in de keukenmachine fijn.

- 1 el traditionele olijfolie
- 60 g ongebrande walnoten
Verhit de olijfolie in een pan en bak de walnoten en paprika 5 min. Schep regelmatig om. Doe in een schaal en meng de abrikozen erdoor.

- 2 el olijfolie extra vierge
Meng de quinoa met het spinaziemengsel. Breng op smaak met het limoensap en de extra vierge olijfolie. Schep het paprikamengsel erdoor.

- 2 el olijfolie extra vierge
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de tofu in 4 min. goudbruin. Keer halverwege.

- 1 avocado
- 50 g witte kaas
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in plakken. Verkruimel de kaas.

- 1 bakje tuinkers
- 4 el magere yoghurt
Verdeel de tofu, avocado, witte kaas en tuinkers over de quinoasalade. Garneer met de achtergehouden spinazie, koriander en munt. Serveer met de yoghurt. Bon appétit!