bewaar
Quinoasalade met zalm op de huid
Quinoasalade met zalm op de huid
bewaar

Quinoasalade met zalm op de huid

De licht nootachtige smaak is heerlijk in deze kruidige salade met gebakken zalm.

30 min. bereiden
248waarderingen

Ingrediënten

4 personen

275 g

quinoa

2

limoenen

6 el

olijfolie extra vierge

3 druppels

tabasco

20 g

verse dille

3

bosuien

20 g

verse platte peterselie

75 g

rucola

4

zalmfilets op de huid

4 el

Griekse yoghurt

Dit heb je nodig

  • grillpan

De licht nootachtige smaak is heerlijk in deze kruidige salade met gebakken zalm.

Aan de slag

1

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Roer de quinoa los met een vork. Voeg het rasp, sap, wat olie en de Tabasco toe. Laat 10 min. afkoelen.

2

Houd per persoon een takje dille achter voor garnering. Snijd de rest fijn. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Snijd de rucola fijn. Schep de dille, bosui, peterselie en rucola door de quinoa. Breng op smaak met peper en zout.

3

Dep de zalm droog met keukenpapier en bestrijk met wat olie. Bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de zalm in 5 min. gaar. Keer halverwege. Verdeel de quinoa over de borden en leg de zalm erop. Verdeel de yoghurt over de zalm en garneer met de achtergehouden dille. Bestrooi met wat (versgemalen) zwarte peper.

tip

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.