bewaar
Zalmfilet op de huid met lauwwarme krieltjessalade
Zalmfilet op de huid met lauwwarme krieltjessalade
bewaar

Zalmfilet op de huid met lauwwarme krieltjessalade

Beweeg de vis niet, zo bak je de huid lekker knapperig.

20 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

krieltjes in de schil

15 g

verse platte peterselie

25 g

verse bieslook

1 el

wittewijnazijn

3 el

extra vierge olijfolie

1 bosje

salade-ui

600 g

geschilde bospeen

1

citroen

300 g

zalmfilet op de huid

1 el

milde olijfolie

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • bakkwastje

Beweeg de vis niet, zo bak je de huid lekker knapperig.

Aan de slag

1

Was de krieltjes, halveer ze en kook ze in 10 min. net gaar. Doe ondertussen de peterselie en de bieslook met de azijn en de extra vierge olijfolie in een hoge beker of het bakje van de staafmixer. Pureer met de staafmixer. Snijd de salade-ui in zo dun mogelijke ringetjes. Meng de krieltjes met de kruidenvinaigrette en salade-ui.

2

Kook de bospeen in 10 min. beetgaar. Snijd de citroen in partjes. Snijd de zalm met een scherp mes in 4 gelijke stukken. Dep beide kanten van de vis droog met keukenpapier. Bestrijk met het bakkwastje aan beide kanten met de olijfolie. Bestrooi de visfilet aan beide kanten met peper.

3

Verhit een koekenpan zonder boter of olie op hoog vuur. Leg de filet met de huidkant in de pan. Beweeg de vis niet, zo komt de huid niet in contact met uitlopend vocht en wordt hij lekker knapperig. Draai de zalm na 2 min. voorzichtig om met een spatel. Bak nog 1 min. aan de andere kant, totdat de zalm vanbinnen rosé is.

4

Serveer de zalm met de huidkant boven bij de aardappelsalade, bospeen en een partje citroen.