Zalm op de huid bakken
Zalm op de huid bakken
bewaar
bewaar

Zalm op de huid bakken

Zalm bakken op de huid is makkelijker dan je denkt. Je moet alleen even weten hoe. Als je zalmfilet in de pan op de huid bakt, wordt-ie aan een kant knapperig. Een heerlijk contrast met de zachte structuur van de rest van de vis.

8 min. bereiden
8waarderingen

Aan de slag

1

Dep de zalm droog met keukenpapier. Bestrooi de zalm aan beide kanten met versgemalen zout en peper. Verhit de olie op hoog vuur in een kleine koekenpan met dikke bodem.

2

Bak de zalm ca. 3 min. op de huid. Verplaats de zalm niet, dan scheurt de huid. Controleer na 3 min. met een spatel of de huid makkelijk loslaat van de bodem van de pan. Draai de zalm dan voorzichtig om. Zet het vuur laag en laat in nog 3 min. gaar worden, afhankelijk van de dikte van de filet.

3

De binnenkant moet nog een beetje glazig zijn, maar wel bijna uit elkaar vallen als je er met een vork in prikt. Draai de zalm niet meer om, je loopt het risico dat hij dan uit elkaar valt.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zalm op de huid bakken

Zalm bakken op de huid is makkelijker dan je denkt. Je moet alleen even weten hoe. Als je zalmfilet in de pan op de huid bakt, wordt-ie aan een kant knapperig. Een heerlijk contrast met de zachte structuur van de rest van de vis.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig