bewaar
Rijkgevulde couscous salade met ricotta
Rijkgevulde couscous salade met ricotta
bewaar

Rijkgevulde couscous salade met ricotta

Geen vlees in deze salade, maar genoeg andere dingen die 'm rijkgevuld maken.

15 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

couscous

1 el

hot currypoeder

300 ml

water

1

groene paprika

75 g

gedroogde abrikozen zonder pit

20 g

verse selderij

250 g

ricotta

95 g

gepelde pistachenoten

300 g

verse spinazie

200 g

diepvries tuinerwten

6 el

olijfolie frisse citroen

Geen vlees in deze salade, maar genoeg andere dingen die 'm rijkgevuld maken.

Aan de slag

1

Doe de couscous en currypoeder in een ruime kom en schenk er kokend water over. Laat 10 min. afgedekt staan. Halveer ondertussen de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de abrikozen in stukjes en de selderij fijn. Meng de helft van de selderij door de ricotta en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.

2

Laat de pan op het vuur staan en laat hierin de spinazie in delen slinken. Voeg de paprika, tuinerwten, peper en eventueel zout toe en verwarm 3 min. Neem van het vuur en meng de pistachenoten erdoor. Roer ondertussen de couscous los met een vork en meng de olie, abrikozen, de rest van de selderij, peper en eventueel zout erdoor. Schep de groenten erdoor en serveer met de kruidenricotta.

kookstaptipNoten, zaden en pitten krijgen meer smaak als je ze voor gebruik roostert.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.

Rijkgevulde couscous salade met ricotta

Geen vlees in deze salade, maar genoeg andere dingen die 'm rijkgevuld maken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig