Rijk­ge­vul­de cous­cous sa­la­de met ri­cot­ta

Geen vlees in deze salade, maar genoeg andere dingen die 'm rijkgevuld maken.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Geen vlees in deze salade, maar genoeg andere dingen die 'm rijkgevuld maken. 4 personen
3 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous en currypoeder in een ruime kom en schenk er kokend water over. Laat 10 min. afgedekt staan. Halveer ondertussen de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de abrikozen in stukjes en de selderij fijn. Meng de helft van de selderij door de ricotta en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.
  2. Laat de pan op het vuur staan en laat hierin de spinazie in delen slinken. Voeg de paprika, tuinerwten, peper en eventueel zout toe en verwarm 3 min. Neem van het vuur en meng de pistachenoten erdoor. Roer ondertussen de couscous los met een vork en meng de olie, abrikozen, de rest van de selderij, peper en eventueel zout erdoor. Schep de groenten erdoor en serveer met de kruidenricotta.

kookstaptip:

Noten, zaden en pitten krijgen meer smaak als je ze voor gebruik roostert.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 500 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 1 2017

Rijkgevulde couscous salade met ricotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijk­ge­vul­de cous­cous sa­la­de met ri­cot­ta

1
1
  • 250 g couscous
  • 1 el hot currypoeder
  • 300 ml water

Doe de couscous en currypoeder in een ruime kom en schenk er kokend water over. Laat 10 min. afgedekt staan

2
2
  • 1 groene paprika

Halveer ondertussen de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

3
3
  • 75 g gewelde abrikozen zonder pit
  • 20 g selderij
  • 250 g ricotta

Snijd de abrikozen in stukjes en de selderij fijn. Meng de helft van de selderij door de ricotta en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 95 g pistachenoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. op middelhoog vuur.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

5
5

Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.

6
6
  • 300 g spinazie
  • 200 g tuinerwten

Laat de pan op het vuur staan en laat hierin de spinazie in delen slinken. Voeg de paprika, tuinerwten, peper en eventueel zout toe en verwarm 3 min.

7
7

Neem van het vuur en meng de pistachenoten erdoor.

8
8
  • 6 el olijfolie frisse citroen

Roer ondertussen de couscous los met een vork en meng de olie, abrikozen, de rest van de selderij, peper en eventueel zout erdoor.

9
9

Schep de groenten erdoor en serveer met de kruidenricotta.

kookstaptip:

Noten, zaden en pitten krijgen meer smaak als je ze voor gebruik roostert.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.