bewaar
Volkorenpita met avocado, rode kidneybonen & salsa
Volkorenpita met avocado, rode kidneybonen & salsa
bewaar

Volkorenpita met avocado, rode kidneybonen & salsa

Een gezonde, snelle maaltijd. Zo uit het vuistje.

15 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2

volkorenpita's

1 el

arachideolie

1

limoen

7½ g

verse koriander

1

eetrijpe avocado

160 g

rode kidneybonen in blik

1

sjalot

6

tastytom-trostomaten

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Een gezonde, snelle maaltijd. Zo uit het vuistje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pitabroodjes open en bestrijk de snijkanten met de olie. Breng op smaak met peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 10 min. knapperig.

2

Boen ondertussen de limoen schoon, rasp groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de koriander fijn. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe de avocado met de helft van de koriander, 1 el limoensap en een ½ tl -rasp (per 2 personen) in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Spoel de rode kidneybonen af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Snipper de sjalot en snijd de tomaten in kleine blokjes. Meng de tomatenblokjes met de sjalot, de rest van de koriander, 1 el limoensap en een ½ tl -rasp (per 2 personen) en peper.

4

Bestrijk de helft van de pita’s met de avocadospread. Verdeel de helft van de tomatensalsa en de rode kidneybonen erover en dek af met de rest van de pita’s. Serveer de rest van de tomatensalsa erbij.