Vol­ko­ren­pi­ta met avo­ca­do, ro­de kid­ney­bo­nen & sal­sa

Een gezonde, snelle maaltijd. Zo uit het vuistje.

(2) waardeer
hoofdgerecht Een gezonde, snelle maaltijd. Zo uit het vuistje. 2 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pitabroodjes open en bestrijk de snijkanten met de olie. Breng op smaak met peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 10 min. knapperig.
  2. Boen ondertussen de limoen schoon, rasp groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de koriander fijn. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe de avocado met de helft van de koriander, 1 el limoensap en een ½ tl -rasp (per 2 personen) in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Spoel de rode kidneybonen af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Snipper de sjalot en snijd de tomaten in kleine blokjes. Meng de tomatenblokjes met de sjalot, de rest van de koriander, 1 el limoensap en een ½ tl -rasp (per 2 personen) en peper.
  4. Bestrijk de helft van de pita’s met de avocadospread. Verdeel de helft van de tomatensalsa en de rode kidneybonen erover en dek af met de rest van de pita’s. Serveer de rest van de tomatensalsa erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 48 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 35-36

Volkorenpita met avocado, rode kidneybonen & salsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­pi­ta met avo­ca­do, ro­de kid­ney­bo­nen & sal­sa

1
1
  • 2 volkorenpita's
  • 1 el arachideolie

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pitabroodjes open en bestrijk de snijkanten met de olie. Breng op smaak met peper.

2
2

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 10 min. knapperig.

3
3
  • 1 limoen
  • 7½ g verse koriander

Boen ondertussen de limoen schoon, rasp groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de koriander fijn.

4
4
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

5
5

Doe de avocado met de helft van de koriander, 1 el limoensap en een ½ tl -rasp (per 2 personen) in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een spread.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 160 g rode kidneybonen in blik

Spoel de rode kidneybonen af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken in een vergiet.

8
8
  • 1 sjalot
  • 6 tastytom-trostomaten

Snipper de sjalot en snijd de tomaten in kleine blokjes.

9
9

Meng de tomatenblokjes met de sjalot, de rest van de koriander, 1 el limoensap en een ½ tl -rasp (per 2 personen) en peper.

10
10

Bestrijk de helft van de pita’s met de avocadospread. Verdeel de helft van de tomatensalsa en de rode kidneybonen erover en dek af met de rest van de pita’s.

11
11

Serveer de rest van de tomatensalsa erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.