bewaar
Bloemkoolrijst-schotel met rode kidneybonen
Bloemkoolrijst-schotel met rode kidneybonen
bewaar

Bloemkoolrijst-schotel met rode kidneybonen

Gezond, lekker en snel: deze kruidige bloemkoolschotel heeft het allemaal

15 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

paprikamix

2 el

milde olijfolie

2 el

Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo

15 g

verse koriander

2

eetrijpe avocado's

160 g

rode kidneybonen in blik

800 g

koelverse bloemkoolrijst

Gezond, lekker en snel: deze kruidige bloemkoolschotel heeft het allemaal

Aan de slag

1

Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de paprika met de picadillo 6 min. op middelhoog vuur.

2

Snijd ondertussen de blaadjes van de koriander grof en de steeltjes fijn. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes van ca. 1 cm. Doe de rode kidneybonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

3

Voeg de bloemkoolrijst toe aan de paprika en bak 4 min. mee. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de avocado, koriander en rode kidneybonen erover en serveer.

tip

variatietipLekker met limoen.